Klinika za pedijatriju

Prof. dr. Jelena Roganović nova predstojnica Klinike za pedijatriju u Rijeci

Barbara Čalušić

Prof. dr. Jelena Roganović

Prof. dr. Jelena Roganović

S obzirom da 30 godina radim na Klinici za pedijatriju i poznajem uvjete rada, nakon dugog razmišljanja preuzela sam odgovornost vođenja bolničke skrbi djece na ovoj klinici. Nadam se da ću uz podršku ravnateljstva uspjeti uskladiti vođenje klinike sa svojim obavezama na dječjoj onkologiji, kazala je prof. dr. RoganovićRIJEKA Prof. dr. Jelena Roganović nova je predstojnica Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Ova poznata dječja onkologinja, imenovana je na mjesto vršiteljice dužnosti predstojnice Klinike za pedijatriju na razdoblje od šest mjeseci, nakon što je dosadašnji predstojnik prof. dr. Sandro Dessardo otišao na novo radno mjesto u Klinički bolnički centar Zagreb.


U posljednjih devet godina ovo je peta promjena vodstva Klinike za pedijatriju, koju su prije prof. dr. Roganović i prof. dr. Dessarda, vodili još i prof. dr. Goran Palčevski, prof. dr. Igor Prpić i prof. dr. Vladimir Ahel.


– S obzirom da 30 godina radim na Klinici za pedijatriju i poznajem uvjete rada, nakon dugog razmišljanja preuzela sam odgovornost vođenja bolničke skrbi djece na ovoj klinici. Nadam se da ću uz podršku ravnateljstva uspjeti uskladiti vođenje klinike sa svojim obavezama na dječjoj onkologiji, kazala je prof. dr. Roganović.
Prof. dr. Roganović dugi je niz godina pročelnica Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku na istoj klinici, a javnost je poznaje kao liječnicu koja u riječkoj bolnici uspješno vodi liječenje djece s malignim oboljenjima i neprestano ističe potrebu za podizanjem kvalitete liječenja teško bolesne djece.


Radi se o liječnici koju je nedavno i cijela hrvatska javnost mogla upoznati u slučaju Mile Rončević kao stručnjakinju koja je vodila liječenje ove djevojčice koja se danas liječi eksperimentalnom terapijom u SAD-u.


Prof. dr. Roganović aktivna je i u brojnim europskim stručnim udruženjima koja se bave praćenjem i liječenjem djece oboljele od malignih bolesti.