RUGLO MALINSKE

Problem devastiranog hotelskog naselja Haludovo stigao do Pantovčaka: Milanović obećao pomoći

Hina

Foto Ured predsjednika RH

Foto Ured predsjednika RH

Haludovo ima privatnog vlasnika, ali do danas nije pokrenuta njegova obnova i izgradnja iako je općina donijela detaljni plan uređena (DPU) koji je na snazi od 2006. i kako su ustvrdili, općina je osigurala sve potrebne preduvjete za početak gradnjeZAGREB – Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u ponedjeljak s izaslanstvom općine Malinska-Dubašnica. koje je predsjednika upoznalo s problemom hotelskoga naselja Haludovo koje je već više od 20 godina razrušeno i napušteno te zatražili njegovu pomoć da se taj problem riješi.


U izaslanstvu općine Malinska-Dubašnica bili su načelnik općine Robert Anton Kraljić, predsjednica općinskoga Vijeća Mirjana Maršić, potpredsjednik općinskoga Vijeća Zdenko Cerović i općinski pravni savjetnik Đorđe Perković, priopćio je Ured Predsjednika.


Istaknuto je da su predstavnici općine Malinska-Dubašnica zatražili sastanak s predsjednikom Republike kako bi ga informirali o stanju u hotelskom naselju Haludovo, koje već više od 20 godina stoji razrušeno i napušteno te su upozorili da takvo stanje predstavlja sanitarnu, komunalnu i sigurnosnu ugrozu.
Haludovo ima privatnog vlasnika, ali do danas nije pokrenuta njegova obnova i izgradnja iako je općina donijela detaljni plan uređena (DPU) koji je na snazi od 2006. i kako su ustvrdili, općina je osigurala sve potrebne preduvjete za početak gradnje.


Načelnik Općine Malinska-Dubašnica i njegovi suradnici informirali su predsjednika Milanovića o tijeku privatizacije Haludova, kao i o svim dosadašnjim aktivnostima koje su poduzeli kako bi počela obnova i gradnja, te mu uručili pregled dokumentacije. Obavijestili su ga, osim toga, o inicijativi općine o ukidanju detaljnoga plana uređenja Haludova u predstojećim izmjenama Prostornoga plana ako se ne pokrene gradnja.


Zatražili su pomoć Predsjednika Republike kako bi se konačno počelo rješavati pitanje hotelskoga naselja Haludovo.