CeKaDe

Priznanje riječkoj kampanji: Mojem mjestu pod suncem nagrada “Krunoslav Sukić”

Sanja Gašpert

Nagrada obvezuje - Sandra Grozdanov i Nikolina Matić

Nagrada obvezuje - Sandra Grozdanov i Nikolina Matić

U javni prostor unijeli su temu socijalne nejednakosti i siromaštva djece, koja zahtijeva sustavno rješavanje, uključenost sviju, a ne samo socijalne pomoćiKampanja i program Moje mjesto pod suncem Udruge Centar za kulturu dijaloga iz Rijeke, čiji je cilj prikupiti sredstva za uređenje i opremanje prostora za rad s djecom ispod ruba siromaštva u Rijeci, dobitnica je Priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava Krunoslav Sukić Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek.


U obrazloženju ovog vrijednog priznanja istaknuto je da su kampanja i program Moje mjesto pod suncem u javni prostor unijeli temu socijalne nejednakosti i siromaštva djece, koja zahtijeva sustavno rješavanje, uključenost sviju, a ne samo socijalne pomoći.


Uime kampanje Moje mjesto pod suncem priznanje su primile Sandra Grozdanov i Nikolina Matić.
Tom prilikom Sandra Grozdanov naglasila je kako ova nagrada obvezuje da sve što su u kampanji činili, nastave činiti i dalje.


»Kampanja je bila uspješna – uspjeli smo sakupiti potrebna sredstva, o čemu ćemo ubrzo izvijestiti javnost. Postoji mnogo pojedinaca i organizacija koji vrijedno i uporno rade, a čiji se rad ne vidi.


Mi smo imali tu sreću da naš rad postane vidljiv, pa time i priznat. Ovu nagradu posvećujem tim tihim, marljivim organizacijama i pojedincima«, kazala je Grozdanov.


Dodjela nagrade i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava Krunoslav Sukić započela je 2009. godine, u spomen na Krunoslava Sukića, mirotvorca i osnivača Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.