Savjetovanje s javnošću

Priprema se nova odluka o parkingu u Rijeci, ide na ruku osobama s invaliditetom i vlasnicima električnih automobila

Sanja Gašpert

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Prijedlogom odluke uređuju se i prava na povlaštenu parkirališnu kartuNa stranicama e-konzultacija Grada Rijeke objavljeno je savjetovanje s javnošću o nacrtu prijedloga odluke o izmjenama i dopunama odluke o uređenju prometa na području grada Rijeke, koje ostaje otvoreno do 9. veljače.


Kako ističu u Gradu Rijeci, na uključivanje u savjetovanje pozivaju se svi građani, posebice osobe s invaliditetom i vlasnici električnih vozila, studenti, građani koji imaju prijavljeno boravište u Rijeci te Trgovačko društvo Rijeka plus d.o.o., no, potiče se i ostala zainteresirana javnost da se u njegu uključi.


Na prijedlog nositelja izrade dopune akta/dokumenata Kluba vijećnika Možemo!, Akcije mladih i Unije Kvarnera Gradskog vijeća Grada Rijeke, odluka bi se izmijenila u smjeru dodatnog uređenja prava osoba s invaliditetom i vlasnika električnih vozila tijekom punjenja automobila na besplatno parkiranje, uređenja prava na povlaštenu parkirališnu kartu, kao i dodavanja mogućnosti dodjele rezervirana parkirališna mjesta za namjenu zajedničkog korištenja električnih automobila na području grada Rijeke.
– Nacrtom prijedloga odluke o izmjenama dopunama odluke o uređenju prometa na području grada Rijeke predlaže se dodatno uređenje prava osoba s invaliditetom i vlasnika električnih vozila tokom punjenja automobila na besplatno parkiranje, drugačije uređenje tko izdaje povlaštene karte, prava fizičkih osoba na povlaštenu kartu, uređuje se tko ima uz fizičke osobe i obrtnike ima prava na povlaštenu kartu, drugačije uređenje nadležnosti nad donošenjem odluke o vrstama parkirnih karata te uvjeti za njihovo izdavanje odnosno korištenje, kao i dodavanje mogućnosti da se dodijele rezervirana parkirališna mjesta za namjenu zajedničkog korištenja električnih automobila na području grada Rijeke, piše u tekstu odluke.


Zainteresirana javnost se u postupak savjetovanja može uključiti ispunjavajući online obrazac za sudjelovanje u savjetovanju, a može se uključiti i upisujući svoje primjedbe i prijedloge u polje za komentiranje u dnu stranice pojedinog savjetovanja. “Proučite navedeni nacrt prijedloge izmjena i dopuna odluka i javite vaše sugestije, primjedbe i prijedloge kako bi odluka bila što kvalitetnija u konačnici formirane”, poručuju iz Grada Rijeke.