31. obljetnica osnutka

Prijem u PGŽ-u: Zahvala pripadnicima 111. brigade HV-a

Edi Prodan

Pripadnici 111. brigade primjer kako se voli domovina / Foto V. KARUZA

Pripadnici 111. brigade primjer kako se voli domovina / Foto V. KARUZA

Zahvaljujući vama Rijeka je sačuvala slobodu, a sjećanja na ratni put nikad neće izblijedjeti. Uvijek možete računati na našu pomoć, naglasila je dogradonačelnica KrpanRIJEKA  U sjedištu Primorsko-goranske županije zamjenica župana Marina Medarić i zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan ugostile su predstavnike Kluba Zapovjedništva i Udruge 111. brigade HV-a u povodu njihove 31. obljetnice osnutka.


– I danas smo jako ponosni na mobilizacijski odziv na području naše županije, baš kao što smo i jako zahvalni na svemu što je 111. brigada učinila u Domovinskom ratu. Jednako tako držimo da ste upravo vi odličan primjer mladima kako se voli i kako se bori za svoju domovinu – istaknula je dožupanica Medarić.


– Zahvaljujući vama Rijeka je sačuvala slobodu, a sjećanja na ratni put nikad neće izblijedjeti. Uvijek možete računati na našu pomoć, naglasila je dogradonačelnica Krpan.
U ime članova kluba prisutnima se obratio Vlado Milković, predsjednik kluba Zapovjedništva.


– Hvala vam što držite do nas i do naše uloge u Domovinskom ratu. Ponosni smo što će naš prvi zapovjednik pokojni Sergio Rabar ovih dan biti proglašen počasnim građaninom Otočca, baš kao što ćemo mnografijama pojasniti našu ulogu u ratu za slobodu Hrvatske – istaknuo je Vlado Milković, čelna osoba Zapovjedništva 111. brigade.


Kako je poznato, 111. brigada Zbora narodne garde, odnosno Hrvatske vojske, utemeljena je 2. srpnja 1991. godine, kada će članovi Kluba Zapovjedništva i Udruge nizom aktivnosti obilježiti taj važan događaj iz novije riječke povijesti.