PGŽ

Prijem dobitnica godišnjih nagrada “Ivan Filipović” Nade Kegalj i Emilije Mišćenić

Portal Novi list

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Nada Kegalj, prof. psiholog iz Osnovne škole Podmurvice Rijeka dobitnica je ove prestižne nagrade u području osnovnog školstva, a izv. prof. dr. Emilia Mišćenić s Pravnog fakulteta u Rijeci dobitnica je nagrade u području znanstvenoga i stručnog rada za udžbenik Europsko privatno pravo:opći dioŽupan Zlatko Komadina i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin u Mramornoj dvorani PPMHP primili su dobitnice godišnje nagrade “Ivan Filipović“ za 2019. godinu, prof. Nadu Kegalj i izv. prof. dr. Emiliju Mišćenić.


Nagrada „Ivan Filipović“ predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, a dodjeljuje se za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu te znanstvenom i stručnom radu.


Nada Kegalj, prof. psiholog iz Osnovne škole Podmurvice Rijeka dobitnica je ove prestižne nagrade u području osnovnog školstva, a dobitnica je i brojnih drugih priznanja i nagrada među kojima je Županijska godišnja nagrada za 2007. za postignute uspjehe u odgojno-obrazovnom radu, unapređivanju komunikacijskih vještina u nastavi i pružanju psihološke pomoći učenicima.
Voditeljica je Tima za psihološke krizne intervencije Republike Hrvatske te sudjeluje na intervencijama u Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji. Aktivno sudjeluje u događanjima kojima popularizira psihologiju kao i organizaciji stručnih skupova.


Izv. prof. dr. Emilia Mišćenić s Pravnog fakulteta u Rijeci dobitnica je nagrade u području znanstvenoga i stručnog rada za udžbenik Europsko privatno pravo:opći dio. U 2011. godini Odbor Hrvatskog sabora dodijelio joj je Državnu nagradu za znanost u području društvenih znanosti.


U posebna postignuća ubraja se Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci iz 2012. te odabir Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH među najbolje znanstvene novake u zemlji iz 2013. godine.


Sa suautorima knjige „Bankovni i financijski ugovori“ nositeljica je Priznanja Zaklade dr. sc. Jadranko Crnić iz 2017. te ovogodišnja dobitnica Nagrade Sveučilišta u Rijeci za nastavnu izvrsnost.


Dodijeljene su joj brojne stipendije za usavršavanje na uglednim znanstvenim institucijama i sveučilištima te je kao gostujuća profesorica predavala na europskim sveučilištima. Sudjelovala je u mnogim znanstvenim projektima, uključujući i projekt JUST Europske komisije.


Čestitajući ovim vrsnim prosvjetnim djelatnicima na nagradi, župan Zlatko Komadina rekao je kako mu je drago da je i ove godine ovo veliko priznanje stiglo u našu Županiju što je potvrda kvalitete našeg odgojno-obrazovnog kadra.


„Neki ljudi u svom poslu daju više od onoga što treba i daju svoj doprinos, a rad prosvjetnih djelatnika nije posao nego zvanje, ljubav prema poslu i briga o odgoju i obrazovanju naše djece i mladih“, rekao je župan.


Obje dobitnice istaknule su da im je ova nagrada veliko priznanje ukupnog rada te da im je najveća motivacija ljubav prema poslu. Čestitkama se pridružila i pročelnica Edita Stilin.