Erste Card Club

Prestaju vrijediti Diners Rijeka City Card kartice, na kućne adrese stiže kartica Torpedo

Sanja Gašpert

Torpedo kartica

Torpedo kartica

KD Autotrolej će svim građanima čije adrese ima evidentirane u svom sustavu automatski poslati nove Torpedo kartice i na njih prenijeti mjesečna pravaKao rezultat usklađivanja s izmjenama zakonske regulative, Erste Card Club (ECC) od 1. studenog ove godine prestaje s izdavanjem svih Diners Club Rijeka City Card (DC RCC) kartica, kao i s njihovim obnavljanjem.


Postojeće kartice građani će moći koristiti do 31. prosinca, za sve gradske usluge kao i dosada. Erste Card Club (ECC), kao institucija za elektronički novac, dužan je ispunjavati uvjete pouzdane autentifikacije korisnika kartice iz zakona o platnom prometu, što se osigurava izdavanjem kartica s EMV čip tehnologijom i potvrdom transakcija PIN-om.


Zbog nemogućnosti tehničkog usklađivanja s postojećim sustavom plaćanja gradskih usluga u Rijeci, ECC nakon 31. prosinca više neće biti u mogućnosti pružati dosadašnje usluge DC RCC prepaid karticom, ističe se u priopćenju.
– Zahvaljujemo svim građanima grada Rijeke koji su tijekom posljednjih šest godina aktivno koristili DC RCC kartice. Premda ovime izlazimo iz projekta gradske kartice, mi u Erste Card Clubu i Erste banci planiramo građanima Rijeke ponuditi nove proizvode, koje razvijamo u suradnji s našim partnerima, kaže Anita Markota Štriga, članica Uprave ECC-a.


Kako bi mogli nastaviti koristiti usluge gradskih poduzeća, KD Autotrolej će svim korisnicima koji na DC RCC karticama imaju upisano aktivno pravo mjesečnog korištenja javnog gradskog prijevoza, a nisu od ranije korisnici Torpedo kartica, do kraja godine poslati Torpedo karticu bez naknade, na koju će moći nastaviti upisivati mjesečna prava Autotroleja.


Naime, KD Autotrolej će svim građanima čije adrese ima evidentirane u svom sustavu automatski poslati nove Torpedo kartice i na njih prenijeti mjesečna prava, odnosno takozvanu pokaznu kartu.


Stoga iz KD-a Autotrolej pozivaju građane koji su od trenutka izdavanja DC RCC kartice koju koriste za upis mjesečnih prava Autotroleja mijenjali adresu prebivališta, odnosno boravišta, da se radi ažuriranja adrese jave u Call centar Autotroleja, na broj telefona 051/311-400 ili putem maila [email protected], ili pak dođu u poslovnice Autotroleja kako bi tamo preuzeli svoje Torpedo kartice, također bez naknade.


Također, građani koji DC RCC koriste kao člansku iskaznicu za Gradsku knjižnicu Rijeka, u knjižnici će, prilikom posudbe ili vraćanja knjiga, dobiti zamjensku iskaznicu, naravno bez naknade.