Djelo Darija Juričana

Premijera filma ‘Kumek’ 1. prosinca u riječkom Art-kinu

P. N.

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Premijera jednog od najiščekivanijih filmova godine – Kumek Darija Juričana – zakazana za 1. prosinca u dvostrukom terminu prikazivanja, s početkom u 17 i u 19:30 sati 


Prosinački program u Art-kinu otvara riječka premijera jednog od najiščekivanijih filmova godine – Kumek Darija Juričana – zakazana za 1. prosinca u dvostrukom terminu prikazivanja, s početkom u 17 i u 19:30 sati. Tom prigodom u Art-kino stižu redatelj filma Dario Juričan i scenarist Saša Paparella.
Treći dio dokumentarnog serijala Gazda donosi priču o kontroverznom političkom usponu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

– Raditi film Kumek bio je veliki izazov, jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene. Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca. Milan Bandić u tri je navrata odbio dati intervju za naš film, pa je napravljena audicija kako bi mu se našao dvojnik – poručuje redatelj Juričan.


Scenarij filma potpisuju istraživački novinari Saša Paparella, koji je koautor i drugih filmova u serijalu, i Zvonimir Tivon, a uz film će se predstaviti i knjiga Kumek, komplementarna filmu, čiji su autori Saša Paparella i Hrvoje Appelt.


Nakon premijernih projekcija, Kumek se u Art-kinu prikazuje još pet puta: 2. prosinca u 19 sati, 3. prosinca u 17 sati, 4. prosinca u 17 sati, 6. prosinca u 19 sati i 7. prosinca u 19 sati.


Ulaznice za premijeru i ostale projekcije mogu se rezervirati putem e-pošte ([email protected]), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili putem platforme ulaznice.hr. 


Milan Bandić

Milan Bandić