Izložba na Akademiji

Predstavljeni radovi umjetnika koje je nagradila Zaklada Sveučilišta u Rijeci

Ingrid Šestan Kučić

Laureati s prodekanicom - Radovan Kunić, Ingeborg Fülepp, Darija Žmak Kunić i Nadija Mustapić

Laureati s prodekanicom - Radovan Kunić, Ingeborg Fülepp, Darija Žmak Kunić i Nadija Mustapić

Svatko od nagrađenih kandidata ima svoje posebno mjesto na Akademiji i doprinosi kako svojim suradničkim ili nastavničkim znanjima i iskustvima,»Dobitnici nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci u umjetničkoj kategoriji i za životno djelo« naziv je izložbe koja je otvorena na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci povodom godišnjeg natječaja Zaklade Sveučilišta kojim se dodjeljuju nagrade za znanstvenike, umjetnike te nagrada za životno djelo.


S obzirom da su ove godine čak tri laureata nagrade Zaklade s Akademije, cilj je otvorene izložbe predstaviti njihove radove, a riječ je izv. prof. art. mr. Ingeborg Fülepp, dobitnici nagrade za životno djelo za 2019. godinu, te o izv. prof. art. Nadiji Mustapić, dobitnici nagrade za kategoriju umjetnik i o asist. mag. art. Radovanu Kuniću, dobitniku nagrade za kategoriju mladi umjetnik.


Ove godine nagrada za životno djelo Zaklade prvi put je dodijeljena u kategoriji umjetnik, a kako je istaknula dekanica red. prof. art. Letricija Linardić, svatko od nagrađenih kandidata ima svoje posebno mjesto na Akademiji i doprinosi kako svojim suradničkim ili nastavničkim znanjima i iskustvima, tako i preuzimanjem odgovornosti u obrazovanju i razvoju mlađih generacija u umjetnosti.
– Ovom prilikom čestitam i povjerenstvu za nagrade na takvom odabiru. Ove nagrade su poklon nagrađenima, ali isto tako lijep i prigodan poklon Sveučilišta u Rijeci za našu 15. obljetnicu, poručila je dekanica.


Izložbu su otvorile ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. Iva Rinčić te prodekanica za umjetničko-znanstvenu djelatnost Akademije doc. mr. art. Darija Žmak Kunić, a radovi nagrađenih bit će izloženi do 6. lipnja.