Čavle

Poznata Mehana u Mavrincima dobila novi krov

Sanja GašpertČAVLE – Novi krov dobio je ugostiteljski objekt poznatiji pod nazivom Mehana, koji se nalazi pored nogometnog igrališta Nogometnog kluba Grobničan u Mavrincima. Riječ je o objektu koji je u vlasništvu Općine Čavle, a u njemu se nalazi ugostiteljski objekt Igralište.


Vrijednost radova je 130 tisuća kuna, koje je sredstvima proračuna financirala Općina Čavle, radove je izvela tvrtka V. D. I. d.o.o. iz Rijeke, a nadzor nad radovima bio je povjeren Plan projektu. U sklopu radova, ugrađeni su novi elementi krovne konstrukcije, izvedene nove daščane oplate te postavljena hidroizolacija. Također, izvedeni su i potrebni limarski radovi, što obuhvaća nove opšave, kao i horizontalne i vertikalne oluke te je krov pokriven crijepom »mediteran«.


Inače, Općina Čavle redovito ulaže u obnovu i održavanje objekata koje ima u svom vlasništvu, pa je tako nedavno predstavljen kapitalni projekt energetske obnove zgrade Doma kulture Čavle, vrijedan blizu 4,3 milijuna kuna, kojim je uz novi izgled povećana i energetska učinkovitost ovog objekta smještenog u samom centru Čavala. Također, Općina Čavle prije godinu i pol dana izdvojila je 240 tisuća kuna proračunskih sredstava kojima je obnovila krov na Malom domu na Platku. Postavljen je novi limeni pokrov te je zamijenjena dotrajala drvena konstrukcija.