Kraljevica

Potpisan ugovor za izgradnju POS-ovih stanova u Šmriki

Biljana Savić

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Zgrada će imati 8 stanova, a cijena će biti maksimalno 1.350 eura po »kvadratu«Kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić je u Kraljevici potpisao govor s direktorom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Draganom Hristovim za izgradnju POS-ovih stanova i poslovnih prostora u Šmriki, u vrijednosti od 6.850.605,00 kuna.


Grad Kraljevica u investiciji sudjeluje s 1.231.865,25 kuna, a ovim projektom započinje rješavanje društvene infrastrukture Šmrike i formiranje centra Šmrike koji danas nedostaje.


Naselje Šmrika drugo je po veličini naselje na području Grada Kraljevice te ujedno i naselje koje ima tendenciju kontinuiranog povećanja i rasta. Za mnoge mlade obitelji Šmrika je mjesto poželjno za život, pa će projekt centra koji započinje izgradnjom ove stambeno-poslovne zgrade uvelike pridonijeti poboljšanju društvene infrastrukture.
– Sad sam na kraju puta, volim reći da početkom gradnje moj posao gradonačelnika za taj projekt na neki način prestaje, iako to baš nije tako. Faza koja je prethodila današnjem činu bila je dugotrajna, no isplatilo se jer želimo formirati centar Šmrike koja ima populacijski najveći rast na području grada Kraljevice i nadamo se da će ovaj projekt biti gotov za godinu dana, kazao je Čandrlić i zahvalio investitorima na kupnji dvaju poslovnih prostora u budućoj stambenoj zgradi, a to je Trgovina Krk d.d. Dubravko Fanuko, koji je također s Hristovim potpisao predugovor o prodaji poslovnih prostora.Zapravo je potpisano šest ugovora za buduću stambenu zgradu u Šmriki čija gradnja tek počinje, pa je možda i ključni ugovor s izvođačem radova, direktorom Tehno-elektro d.o.o. Đakovo Ivicom Prodanovićem, zatim direktorom tvrtke za stručni nadzor Tomting 2010 d.o.o.Tomislavom Josipovićem.


Nakon izgradnje ove zgrade, Šmrika više nikada neće biti ista – dobit će nove stanove, stanare, dječji park, trgovinu, a sve to tik uz društveni dom u Šmriki. Zgrada će imati 8 stanova, a njihova će cijena iznositi maksimalno 1.350 eura po četvornom metru.


Dio uloženih stredstava vratit će se Gradu Kraljevici od prodaje poslovnih prostora, a i Grad će, kao darovatelj zemljišta, dobiti jedan poslovni prostor.