Slučaj remećenja javnog reda

Poslije suda bacili se u more s ciplima: Navijači iz Stocholma kupali se ispred Gata Karoline Riječke

Vladimir Mrvoš

Kupanje ispred Gata Karoline Riječke / Foto V. MRVOŠ

Kupanje ispred Gata Karoline Riječke / Foto V. MRVOŠ

U prekršajnom postupku u četvrtak četiri švedska državljana su dovedena u Prekršajni odjel nadležnog Općinskog sudaRIJEKA – U srijedu oko 23.40 sati u središtu Rijeke na Trgu 128. brigade HV-a došlo je do narušavanja javnog reda i mira između skupina navijača nogometnih klubova “Rijeka” i “Djurgardens” iz Stockholma, a eskalaciju sukoba spriječili su policijski službenici. Naime, skupine navijača spomenutih klubova su uz povike i pozive na sukob kod terase ugostiteljskog objekta počeli jedni na druge bacati čaše, boce, stolice…. No, policijski službenici su u cilju sprječavanja eskalacije sukoba i uz primjenu sredstava prisile ih razdvojili te izvršili potiskivanje, nakon čega je prestalo narušavanje javnog reda i mira. Od krhotina razbijenog stakla u ovom događaju je lakše ozlijeđen 40-godišnji švedski državljanin.


Tijekom srijede četiri švedska državljana, pod utjecajem alkohola, su uhićena i privedena u I. policijsku postaju Rijeka na postupanje zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U prekršajnom postupku u četvrtak su dovedeni u Prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda.


Tijekom četvrtka navijači iz Stockholma toplo vrijeme i blizinu mora iskoristili su i za kupanje ispred Gata Karoline Riječke.