Strah je vrag

Ponuda sjajna, kupaca malo: Hoće li riječka tržnica biti zatvorena zbog koronavirusa?

Slavica Kleva

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

- Priča se da će se zatvoriti ribarnica, a ako se to i ostvari, onda smo na koljenima. Jedva smo počeli raditi, bila je zabrana ulova plave ribe, ne znam da li smo uopće spojili od prosinca do sada mjesec dana efektivnog rada, povjerila nam se prodavačica.Unatoč lijepom vremenu, odličnoj ponudi voća, povrća, pojavi šparoga na više prodajnih mjesta po 200 kuna za kilogram te bogatoj ponudi na ribarnici, uvukla se nelagoda među prodavače na tržnici zbog prijetnje sve bržeg širenja koronavirusa.


– Nije baš ugodno, ne mogu reći da ne pazim, perem ruke, prskam se dezinficijensima, ruke suhe kao barut, oprezna sam, ali svako malo netko dođe s nekom neprovjerenom viješću pa smo malo zabrinuti. Evo cijelo jutro se šuška po tržnici da će zatvoriti paviljone i cijelu tržnicu, priča nam jedna prodavačica.


S druge strane, ovo je vrijeme kad se najbolje radi, kad se polako priprema za Uskrs, a mi, iskreno, nemamo baš puno posla, očigledno, ljudi su uplašeni, dodaje naša sugovornica.
Slična situacija i na ribarnici. Prepuni bankovi svježeg inćuna po 30 kuna i srdele (20), uz osliće (60), raže (70), žabe (60), škampe (120-220), škarpunića (80), tune (140) muzgavaca (40)… I prodavačice koje prodaju ribu više nego zabrinute.


– Priča se da će se zatvoriti ribarnica, a ako se to i ostvari, onda smo na koljenima. Jedva smo počeli raditi, bila je zabrana ulova plave ribe, ne znam da li smo uopće spojili od prosinca do sada mjesec dana efektivnog rada, povjerila nam se prodavačica.


Uputili smo pitanje Gradu hoće li od ponedjeljka tržnice biti zatvorene. Evo odgovora:


»Službe Grada u stalnom su kontaktu s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva i Županijskim stožerom civilne zaštite te pratimo njihove preporuke. Za sada nismo upoznati s mogućnošću odluke o zatvaranju tržnica. U slučaju da Stožeri donesu odluku o zatvaranju tržnica, ta će se odluka poštovati kao i sve ostale odluke koje su donesene, a vezano uz pandemiju korona visusa«, stoji u priopćenju Grada.