Investicija HP-a

Položen kamen temeljac na Kukuljanovu: Veliki projekt Hrvatske pošte težak 60 milijuna kuna

Sanja Gašpert

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte d.d. Ivan Čulo​ istaknuo je kako će se u budući poslovno-sortirni objekt na Kukuljanovu preseliti nekoliko lokacija Hrvatske pošte iz Rijeke, među njima ekspresna dostava, sortirnica, garaža u Zametskoj ulici, kao i distribucija iz Krešimirove, međutim, poštanski uredi i poštari se iz Rijeke neće seliti. Slični centri Hrvatske pošte izgrađeni su već u Bjelovaru, Osijeku, Zadru i najveći u Velikoj Gorici, a ovaj na Kukuljanovu je peti po redu.KUKULJANOVO – Polaganjem kamena temeljca za novi poslovni objekt Hrvatske pošte u prostoru Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu, a kojega su položili ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik Uprave Hrvatske pošte d.d. Ivan Čulo i gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, započeo je veliki projekt Hrvatske pošte vrijedan 60 milijuna kuna, odnosno izgradnja novog poslovnog objekta Kukuljanovo, koji je, kako je istaknuto, od iznimne važnosti za poštanski promet cjelokupnog zapadnog dijela Hrvatske te igra važnu ulogu u podizanju kvalitete i brzine pružanja usluga svim stanovnicima koji gravitiraju prema ovom području.


– Nalazimo se u najvećoj poduzetničkoj zoni u Hrvatskoj i čestitke bakarskom gradonačelniku Tomislavu Klariću i njegovim suradnicima koji su omogućili da se zona razvije u današnjem obliku. Dobro je da Primorsko-goranska županija ima ovakvu zonu u kojoj posljednjih godina niču poduzetničke i sve više proizvodnih djelatnosti. Čestitke i Hrvatskoj pošti što je nakon novog sortirnog centra u Velikoj Gorici, vrijednog 350 milijuna kuna, krenula u izgradnju još jednog takvog centra. Hrvatska pošta s više od 10.000 radnika te svim ulaganjima i davanjima ima godišnji utjecaj od 600 milijuna kuna na hrvatsko gospodarstvo, kazao je Butković.


Predsjednik Uprave Hrvatske pošte d.d. Ivan Čulo​ istaknuo je kako će se u budući poslovno-sortirni objekt na Kukuljanovu preseliti nekoliko lokacija Hrvatske pošte iz Rijeke, među njima ekspresna dostava, sortirnica, garaža u Zametskoj ulici, kao i distribucija iz Krešimirove, međutim, poštanski uredi i poštari se iz Rijeke neće seliti. Slični centri Hrvatske pošte izgrađeni su već u Bjelovaru, Osijeku, Zadru i najveći u Velikoj Gorici, a ovaj na Kukuljanovu je peti po redu.

– Najveća investicija Hrvatske pošte odnosi se na Novi sortirni centar u Velikoj Gorici vrijedan 350 milijuna kuna. Otvaranjem Novog sortirnog centra te ulaganjem u najmodernije strojeve za automatsko sortiranje pošiljaka Hrvatska pošta podigla je razinu kvalitete dostave za cijelu Hrvatsku. Osim toga, otvaranjem Novog sortirnog centra ostvarena je pretpostavka za razvoj cjelokupnog logističkog tržišta Hrvatske. No, Hrvatska pošta nije stala na tome. Kako bi nastavila razvoj te dodatno poboljšala kvalitetu u svim dijelovima Hrvatske, planirana su ulaganja u regionalne sortirne centre. U zadnje tri godine Hrvatska pošta je u velikom investicijskom ciklusu te je do sada investirala 803,5 milijuna kuna. Investicije se odnose na građevinske objekte, opremu i sredstva rada te na projekte, kazao je Čulo. 


Više o ovom projektu čitajte sutra u tiskanom izdanju Novog lista.