Položen kamen temeljac

Na Krnjevu će se graditi novi trgovački centar, posao u njemu trebalo bi dobiti stotinjak ljudi

Sanja GašpertRIJEKA – Nakon završetka pripremnih radova, na riječkom su Krnjevu zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl položili temeljni kamen novog hipermarketa Interspar.


Novi hipermarket Interspar Krnjevo prostirat će se na ukupnoj površini većoj od 18.000 m2, s čak dva nivoa velike, otvorene garaže s 240 parkirnih mjesta i prodajnim prostorom na razini Zvonimirove ulice, a sve to uz pogled na Kvarnerski zaljev. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 170 milijuna kuna. Planirano je i otvaranje gotovo 100 novih radnih mjesta, kako bi novi hipermarket s uslugom na najvišem nivou, bio na raspolaganju Riječanima.


– Od prvog Spara u Čandekovoj do danas, na području grada imamo pet supermarketa Spar i dva hipermarketa Interspar u koje smo investirali više od 340 milijuna kuna i zaposlili više od 270 radnika. Zahvaljujući odličnoj suradnji s gradskom upravom posebno smo ponosni što i u ovakvim, nestabilnim vremenima nastavljamo sa širenjem naše prodajne mreže čime ćemo osigurati i nova radna mjesta, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska.
Prilikom obilaska gradilišta, zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je kako je Grad Rijeka unatoč pandemiji uspješno stvorio sve uvjete za gradnju ovog poslovnog kompleksa. On će generirati razvoj Rijeke na nekoliko razina – u urbanističkom smislu, u smislu proširenja ponude u Rijeci te možda i najvažnije, u smislu otvaranja novih radnih mjesta. Uvjeren sam da je ovakav način suradnje jedan od generatora uspješnog razvoja Rijeke u budućnosti, kazao je Filipović.


Izvođač radova je Kamgrad, a završetak svih radova planiran je za prvu polovicu 2022. godine.