Zračna luka

Poljski LOT se vraća u Rijeku, što će biti s ostalim linijama s Krka – ne zna se

Alenka Juričić Bukarica

I dok Rijeka ove godine, bez obzira na »silenzio stampa«, očito muku muči s povratkom aviolinija, one se naveliko vraćaju u druge hrvatske zračne lukeRIJEKA – Poljski nacionalni avioprijevoznik LOT Polish Airlines ipak će ovog ljeta imati avioliniju prema Zračnoj luci Rijeka.


Naime, u prodaju su puštene karte za letove počevši s 19. lipnjem, koji će ići jednom tjedno za Varšavu. Cijena karte za prvi let je 614 kuna. Zrakoplov iz Varšave kreće ujutro u 7.20 sati, a u Rijeci je nešto iza 9 sati. U Zračnoj luci Rijeka pitali smo i za ostale najave, no zasad bez odgovora.


I dok Rijeka ove godine, bez obzira na »silenzio stampa«, očito muku muči s povratkom aviolinija, one se naveliko vraćaju u druge hrvatske zračne luke, primjerice Dubrovnik, koji će imati izravne zračne linije i sa Sjedinjenim Američkim Državama. Prekjučer je također vodeći niskobudžetni avioprijevoznik, koji je imao linije i za Rijeku prethodnih godina, a što je znatno sufinancirano, objavio kako će svoju novu bazu u Zagrebu zbog velike potražnje otvoriti dva mjeseca ranije.
Povodom toga su u prodaju pustili karte iz Zagreba po 39 kuna za putovanja do 31. listopada, a što se na njihovim mrežnim stranicama može uplatiti danas do ponoći. Ryanair iz Zagreba u startu pokreće pet novih ruta, pa će tako četiri puta tjedno Ryanairovi zrakoplovi letjeti za londonski Stanstead, tri puta tjedno za Rim (Ciampino), kao i dva puta tjedno za Goetheborg-Landvetter.


Isto tako, u lipnju kreću četiri linije tjedno za Milano – Bergamo te dvije linije tjedno za Bruxelles – Charleroi. Od rujna je najavljeno i devet novih linija, među kojima su i nove rute za Malmö i Düsseldorf Weeze, i to po dva polazna leta tjedno.