Uspješno djelovanje

Poliklinika Ivaniš proslavila 25 godina: Jedna smo od ponajboljih dijagnostičkih medicinskih ustanova

Edi Prodan

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Poliklinici Ivaniš je danas na čelu njezina ravnateljica dr. Alis Ivaniš, a zapošljava u stalnom radnom odnosu osmero djelatnika, dok u njezinom radu participira još i čitav niz suradnika.RIJEKA Poliklinika Ivaniš, jedna od najstarijih u Hrvatskoj kada je riječ o ustanovama privatne medicinske prakse, prigodnom je svečanošću obilježila 25 godina rada. Bio je to povod da se u toj internističko-kardiološkoj, gastroenterološkoj ustanovi okupi velik broj uglednih liječnika koji su svojim radom zadužili riječku i hrvatsku medicinu, predvođenih doajenom internističke medicine u Rijeci dr. Ivicom Krausom, kao i nizom suradnika dr. Nikole Ivaniša, pokretača i vlasnika poliklinike.


– Ponajprije se u ovom svečanom trenutku želim sjetiti dr. Milana Blaževića s kojim je privatna liječnička praksa u Rijeci i započela. Svakako, izrazito se želim zahvaliti i KBC-u Rijeka na odličnoj suradnji kao i svim onim divnim ljudima koji su u ovih četvrt stoljeća svoj rad utkali u njezin rad, na zadovoljstvo brojnih naših pacijenata, istaknuo je u prigodnom obraćanju dr. Ivaniš koji ujedno na volonterskoj osnovi obnaša funkciju dogradonačelnika Rijeke.


Poliklinici Ivaniš je danas na čelu njezina ravnateljica dr. Alis Ivaniš, a zapošljava u stalnom radnom odnosu osmero djelatnika, dok u njezinom radu participira još i čitav niz suradnika.
Svečanosti značajnog jubileja Poliklinike Ivaniš, ali i riječke medicine s obzirom na to da ona ide u red ponajboljih dijagnostičkih medicinskih ustanova te vrste u ovom dijelu Hrvatske, prisustvovali su i ravnatelj KBC-a Rijeka dr. Davor Štimac kao i gradonačelnik Vojko Obersnel koji je u vrijeme prvih godina rada te ustanove bio – pročelnik Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.