Dolijao vandal

Policija privela čovjeka koji je sprejom ispisivao neprimjerene grafite po gradu. Ipak nisu bili u pitanju tinejdžeri

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

- Policija ga sumnjiči da je između 6. i 7. lipnja ove godine na zidu zgrade knjižnice u Ulici Dolac u Rijeci crnim sprejom ispisao nekoliko grafita neprimjerenog sadržaja, priopćili su iz PU Primorsko-goranske. Riječka policija provela je kriminalističko istraživanje nad muškarcem starim 34 godine, kojeg se sumnjiči da je u noći između šestog i sedmog lipnja po gradu ispisivao grafite. Taj serijski vandalizam kvalificiran je kao “više kaznenih djela oštećenja tuđe stvari”.


– Policija ga sumnjiči da je između 6. i 7. lipnja ove godine na zidu zgrade knjižnice u Ulici Dolac u Rijeci crnim sprejom ispisao nekoliko grafita neprimjerenog sadržaja, priopćili su iz PU Primorsko-goranske. Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je utvrdila da je osumnjičeni “tijekom proteklog mjeseca na isti način oštetio zgrade u Užarskoj ulici, Ulici Ivana Zajca i Riva Boduli u Rijeci”.

– Sve navedene zgrade su u državnom ili u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, a nastala šteta će biti utvrđena naknadno. Također, od osumnjičenog je oduzet predmet počinjenja kaznenih djela, odnosno crni sprej. Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi utvrđivanja drugih istovrsnih oštećenja, a protiv osumnjičenog 34-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, izvijestili su iz PU Primorsko – goranske.