CeKaDe

Mališanima DV Potok na dar slikovnica “Moje mjesto pod suncem”

Sanja Gašpert

Ovaj vedri dar u prave je ruke stigao zahvaljujući donaciji riječke Zaklade Vincero koja je u kampanju uređenja i opremanja prostora na Pećinama uključena od samih početakaSlikovnicu »Moje mjesto pod suncem«, koju autorski potpisuju dizajner Mirko Ilić te književnice Slavenka Drakulić i Rujana Jeger, a prihod od čije je prodaje doprinos nacionalnoj kampanji udruge CeKaDe »Moje mjesto pod suncem« za uređenje i opremanje prostora za rad s djecom ispod ruba siromaštva na Pećinama na blagdan sv. Nikole na dar su dobili mališani Dječjeg vrtića Potok.


Ovaj vedri dar u prave je ruke stigao zahvaljujući donaciji riječke Zaklade Vincero koja je u kampanju uređenja i opremanja prostora na Pećinama uključena od samih početaka.


– Slikovnica, također pod nazivom »Moje mjesto pod suncem«, svojevrsna je slagalica u kojoj svaki crtež odgovara bilo kojoj rečenici, pa ona »potiče djecu da postavljaju pitanja, a odrasle da im, uz pomoć crteža, ponude uvjerljive i za njih razumljive odgovore, navode autori.
Slikovnica aktivno promovira vrijednosti kao što su hrabrost, mašta, pravednost, jednakost, odnosno sve ono što je i cilj programa »Moje mjesto pod suncem« – sustavnim radom s djecom ispod ruba siromaštva pomoći im da izrastu u zrele, neovisne, suosjećajne i odgovorne pojedince.


Slikovnicu je moguće nabaviti u svim knjižarama i idealan je božićni dar za sve koji žele razveseliti najmlađe, ali i sudjelovati u kampanji solidarnosti.