Krenuo zahvat

Pokraj ‘nebodera smrti’ nastaje zelena površina, evo što se sve tamo planira urediti

Ljiljana Hlača

Foto Ljiljana Hlača

Foto Ljiljana Hlača

U MO Podmurivice kažu da je inicijativa da se uredi ova lokacija stara barem pet godina, a upravo su stanari spomenutog nebodera njezini začetniciRIJEKA – Do »nebodera smrti« u Ulici Franje Čandeka 8 uredit će se zelena površina. Radovi su počeli početkom ovog tjedna, a od izvođača Parkova plus saznajemo da će grubi radovi, a to je raščišćavanje i poravnavanje terena, trajati nekoliko dana.


Rad bagera i rušenje velikog zida do nogostupa odmah su uzbudili građane koji su se javili u našu redakciju s upitima što se to zapravo događa i kamo se odnosi sav taj materijal?


Kako smo saznali iz MO Podmurvice, inicijativa da se uredi ova lokacija stara je barem pet godina, a upravo su stanari spomenutog nebodera njezini začetnici.
Oni žele da se zapuštena površina oplemeni na način da se parkiralište koje se nalazi iza zgrade ogradi zidićem, zatim da se postave klupe za odmor i sve horikulturno uredi.


Bit će napravljena dva ulaza pa će se tako na odmorište moći ući iz spomenute ulice, ali i bočno.


– S uređenjem se čekalo jer je bilo važno naprije da se fasada objekta s kojeg su padale ploče sanira. Sada kada je to gotovo, krenulo se u projekt – kazali su nam u MO Podmurvice.


Zahvat se financira iz komunalnih prioriteta mjesnih odbora te je podijeljen u dvije faze.


Prva faza, koja je u tijeku, mogla bi biti vrlo brzo gotova jer je već u svibnju u planu i izložba na toj lokaciji, koja se postavlja u okviru programa Rijeka EPK.