Obnova voznog parka

Pogledajte nove autobuse Autotroleja vrijedne 10 milijuna kuna

Marinko Glavan

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Kapacitet im je 47 putnika, a koristit će se na gradskim i županijskim linijama koje imaju manji broj putnika.Na Trgu 128. birgade Hrvatske vojske predstavljeno je 10 novih minibuseva marke Otokar Navigo nabavljenih za riječki Autotrolej.


Kapacitet im je 47 putnika, vrijedni su 10 milijuna kuna, a koristit će se na gradskim i županijskim linijama koje imaju manji broj putnika.


Nabavljeni su u sklopu projekta Jačanje sustava javnog prijevoza za koji su sredstva osigurana iz operativnog programa putem mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja za urbanu aglomeraciju Rijeka.


Foto galerija: Novi busevi Autotroleja Foto: Sergej Drechsler
Ukupna vrijednost projekta iznosti 81 milijun kuna od čega su bespovratna EU sredstva oko 54 milijuna kuna, a ostatak su osigurali Autotrolej, Grad Rijeka i Rijeka promet.


Do sada je isporučeno već 7 zglobnih niskopodnih autobusa, a uskoro će u promet biti pušteno i 10 solo autobusa na prirodni plin.


Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović rekao je da će se isporukom svih 32 vozila iz ovog programa značajno povećati sigurnost i kvaliteta javnog prijevoza u Rijeci.