Humanitarni predznak

Pogledajte kako se zabavljaju visoki uzvanici na karnevalskom balu u Guvernerovoj palači

Šarlota Brnčić

Foto V. Karuza

Foto V. KaruzaVeliku pomutnju izazvao je dolazak predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović koju su gradonačelnik Vojko Obersnel, meštar Toni i kraljica karnevala, kao i brojni novinari, fotoreporteri i snimatelji dočekali na ulazu u Guvernerovu palaču.Predsjednica je stigla u haljini kraljevsko plave boje s vrlo lepršavom prozračnom frizurom i vidno jako dobro raspoložena.


Tijekom otvaranja bala najprije je uvodni govor održao gradonačelnik Obersnel, a prisutnima se obratila i predsjednica koja je između ostalog istaknula kako joj je drago da Rijeka održava tradiciju karnevala, a pozvala je sve prisutne da se dobro zabave kako tijekom bala tako i sutra na Međunarodnoj karnevalskoj povorci.
Svoj govor održala je ne samo na hrvatskom već i na engleskom jeziku. Dio njezinog govora snimio je naš Ivica Tomić.Sve dame koje su nazočile balu bile su odjevene u prekrasne toalete koje priliče damama na dvoru, no isticalo se i par Španjolki, ali i dvije vrlo seksi mačkice.Toaletu s porukom izabrala je kraljica Korza Ivanka Pavičić koja se zasigurno isticala u haljini vojnih obilježja sa zlatnim dodacima, a posebice sa zrakoplovom F-16 na grudima.

Rijetke dame koje su bile nemaskirane, na bal su stigle u vrhunskim večernjim toaletama.


Muškarci su se uglavnom opredijelili ili za dvorske ili za crkvene maske, a imali smo i jednog grofa Drakulu iza čije maske smo prepoznali riječkog odvjetnika Antuna Denonu, čija je supruga bila u vrlo privlačnom i efektnom izdanju vampirice.


Glazbeni repertoar bio je očito pogođen jer su mnogobrojni gosti večer proveli upravo na plesnom podiju, a poneki od njih pokazali su pritom veliko plesno umijeće.


Čak i oni koji se nisu upustili u plesne korake te su stajali sa strane ipak su odobravajući cupkali na mjestu.


Sa frizurom se među svima isticala Ivana Delač koja je za ovu prigodu stigla iz Zagreba.


Pomislili bi da je njezinu frizuru kreirao neki od razvikanijih riječkih frizerskih salona, no kako nam je u razgovoru rekla – to nije tako.


 Za frizuru se pobrinula, a bogami i svojski potrudila, sama kako bi uprizorila svoju masku Snježne kraljice.


Utrošila je na to nekoliko sati, no opći dojam koji je ostavila bio je vrhunski.


Humanitarni karnevalski bal održan je u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, Rotary kluba Rijeka – Sveti Vid te uz suradnju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Sponzori Bala bili su Jadrolinija Rijeka, naftna kompanija INA, Zagrebačka pivovara, tvrtke Tia partner te Lidl Hrvatska.