RiRock

VIDEO Pogledajte kako je bilo na Spettacolo Dell’occulto, Grč i Old Night su “zapalili” Circolo

Katarina Bošnjak

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Udruga RiRock posvetila se organiziranju ove večeri kao odgovor svim šund događajimaOdjeveni u crnu ili tamnije boje, pa neki čak i u otmjene gotičke kostime, posjetitelji večerašnjeg spektakla uputili su se ka svečanoj dvorani Circolo već oko devet sati, kako bi vidjeli Spettacolo Dell’occulto, događaj prvobitno organiziran povodom Noći vještica i posvećen mračnoj strani umjetnosti.Udruga RiRock posvetila se organiziranju ove večeri kao odgovor svim šund događajima koji su zauzeli grad na tajanstveni praznik, te se neovisno o odgađanju zbog restauracije dvorane sve ipak uspjelo održati.


Foto galerija: Spettacolo Dell’occulto u Circolu Foto: Mateo Levak
Uvertira u sam događaj započela je u 22 sata čitanjem kratkog dijaloga „Božanstvene Komedije“ Dante Alighieria na talijanskom jeziku, a par minuta poslije uslijedio je i koncert kultnog benda Grč kojeg je publika pozdravila s oduševljenjem.


Foto Mateo Levak


Iako se u prve dvije pjesme činilo da nastupaju s nešto manje energije nego inače, pjesmom “Životinja” i laganim početkom očekivanog scenskog nastupa sve se ipak podiglo na višu na razinu.


Atmosfera se posebno promijenila nakon pjesama “Sveta krv” i “Noćas se Beograd pali” kada se publika nije mogla otrgnuti već bezbroj puta ponavljanim riječima.


Foto Mateo Levak


Večer okultnog nikako nije mogla proći bez malo krvi, što je u ovom slučaju bila možda i najpoznatija „Krv je moje svjetlo i moja tama“.


U koncertnoj pauzi održao se monolog iz mračne strane talijanske književne povijesti i time najavio epilog večeri, nastup riječkih doom metalaca Old Night .


Foto Mateo Levak


Ovi istaknuti glazbenici riječkog podneblja dalje su nastavili svojim tmurnim notama jačati mračnu atmosferu, te su večer pretvorili u veličanstven doživljaj za sve ljubitelje kvalitetne hardcore glazbe.