
Foto Nikola Blagojević
povezane vijesti
Sve je dobro dok je – dobro. Ali što onda kad nešto – pođe po zlu. Kod “digitalnih agencija” tada nastaju problemi, jako često bez odgovora.
Kad smo u pitanju mi, klasične agencije koje se u odnosu “face to face” trude na najbolji mogući način osmisliti i organizirati neko od putovanja i kad nastanu problemi, oni se ne reflektiranu na zadovoljstvo gostiju. Jer tu smo mi, živi ljudi koji će učiniti sve da se planirano na najbolji način i ostvari.
Priznanje za 65 godina neprekinutog rada
Istaknula nam je to Tamara Černeka, direktorica turističke agencije Arriva travel na svečanosti dodjele nagrada i priznanja Riječka trešnja 2025. koja se dodjeljuje najboljim djelatnicima u turizmu na području grada Rijeke.
Konkretno u slučaju Arrive riječ je o priznanju za 65 godina neprekidnog rada te turističke agencije, jedne od najstarijih u Hrvatskoj. Svečanost se organizirala na Trsatskom kaštelu koji je još jednom pokazao o koliko je lijepoj, ovoj svečanosti i posebno prigodnoj pozornici.
Nagrade i priznanja uručili su Iva Rinčić, gradonačelnica Rijeke i Petar Škarpa, direktor TRG Rijeke koji su zajednički istaknuli kako se turizam u Rijeci, uz neizbježnu održivost, razvija na način da su mu u središtu zanimanja upravo – ljudi koji ga provode.
Hrabri policajci: Opet bismo učinili isto
Važnost ljudi u svakom segmentu turizma potvrdila je u svojoj izjavi i Černeka, baš kao i ove godine najbolji u 15 kategorija crvene i pet zlatne trešnje.
U kategoriji osobnih nagrada našla su se ovom prigodom i dva posebna priznanja koju su dobili hrabri policajci, Christian Majdandžić i Alen Marmarac koji su u hladnoj i mračnoj noći tijekom redovne patrole bez oklijevanja skočili u more i spasili život stranom turistu koji je počeo tonuti.
– I opet bismo učinili isto jer nema ničeg važnijeg od ljudskog života. Bez obzira na uvjete koji su vladali u tom trenutku, nismo dugo razmišljali jer u takvim situacijama svaka je sekunda životno važna, istaknuli su nam Majdandžić i Marmarac i tako pokazali kako se u riječkom turizmu pazi na sigurnost, najvažniju kariku prigodom odabira destinacije odmora ili putovanja.
Veliki aplauz najboljem konobaru
Velik je aplauz prigodom dodjele nagrada dobio i Blaženko Blažević, najbolji konobar koji aktualni dio svoje karijere na vrhunski profesionalni način vodi u restoranu hotela Hilton Costabella.
– Iza mene je 36 godina rada u ugostiteljstvu, a s ponosom mogu istaknuti da sam ih proveo u svega dva vrhunska hotela – opatijskom Adriaticu i sada Hiltonu.
Težak posao, ali i posao s jako mnogo zadovoljstva tako da, unatoč godinama iza mane, ne osjećam umor nego svakog dana iznova – radni elan, naglasio nam je Blažević koji istinski zrači posebnom energijom, ma baš onim “konobarskim motom” koji kod svih nas kad dođemo u neki od restorana stvara ozračje posebnog povjerenja.
Najbolji kuhar: Ovo je priznanje za sve moje godine u Rijeci
Najboljim kuharom proglašen je Željko Vukićević iz ponajboljeg riječkog restoran Hidden, smještenog u samom srcu grada.
– Ovo mi je priznanje za sve moje godine provedene u Rijeci, a iza mene ih je skoro četiri, ali i jako veliki zalet za rad u vlastitom restoranu koji uskoro otvaram u rodnom Cetinju.
U raznim državama proveo sam dulje od deset godina kuharskog rada, a bez imalo dvojbi mogu istakniti da mi je u Rijeci bilo uistinu predivno.
Ovom prigodom pozivam i sve Riječane da kad se nađu u Crnoj Gori navrate u moj restoran – bit će mi posebno dragi gosti dok će se ova trešnja nalaziti na posebno važnoj poziciji u njemu, zaključio je Vukićević.
Veliko zadovoljstvo za crvene i zlatne trešnje
Veliko zadovoljstvo na priznanjima – crvene se trešnje dijele za osobne godišnje nagrade, zlatne za posebna priznanja dionicima riječkog turizma, koji su svojim doprinosom značajno utjecali na njegov razvoj i na promociju destinacije, tvrtke s posebno značajnim i dugotrajnim utjecajem na razvoj turizma – iskazao nam je i Alen Čemeljić, glavni urednik Radio Rijeke koja je priznaje dobila za 80 godina neprekidnog djelovanja.
Svečanom dodjelom nagrada Riječka trešnja 2025. prigodno se proslavio i nadolazeći Svjetski dan turizma koji se obilježava 27. rujna s ciljem podizanja svijesti o ulozi turizma i njegovom značaju u gospodarskom sektoru.
Tijekom svečane dodjele nagrada i priznanja izvrstan glazbeni ugođaj stvorili su vokal Barbare Štimac kao i klavirska pratnja Davida Baumgartena, dok je i ovog puta zanimljiv bio voditelj Neno Pavinčić.
Najbolji turistički djelatnici
Silvana Šimunić, PU Primorsko-goranske županije – “Policijski službenik“
Midhad Veljačić, KD Autotroleja – “Djelatnik u cestovnom prijevozu“
Tomislav Trcol, Jadrolinija – “Djelatnik u pomorskom prijevozu“
Đurđica Kovačić, Udruge turističkih vodiča Kvarnera – “Turistički vodič“
Edisa Ahmetović, Botel Marina – “Recepcijski djelatnik“
Svjetlana Bakić, turistička agencija Arriva – “Agencijski djelatnik“
Monika Trbović, KD Čistoća – “Djelatnik na uređenju i očuvanju okoliša“
Samja Miletić, Jadran hoteli – “Djelatnik prodaje i marketinga u turizmu“
Nini Mamula, kuharica Hotela Neboder
Marija Tadić, Jadran hoteli – Hotel Continental “Djelatnica hotelskog domaćinstva“
Blaženko Blažević, konobar Hotela Hilton Costabella Beach Resort & Spa
Marin Vičić, Hotela Hilton Costabella Beach Resort & Spa “Djelatnik u zdravstvenom turizmu“
Zdravko Čurčić, konobar Jadran hotela
Gordana Kosijer Grbac, vlasnica smještajnog objekta Kappa studio apartments – “Pružatelj ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu“
Željko Vukićević, kuhar Hidden Wine Bistroa
Posebna priznanja
Christian Majdandžić i Alen Marmarac, policajci
Priznanja
Prve riječke mažoretkinje povodom 30. obljetnice djelovanja i promicanja kulturnog identiteta grada Rijeke
Arriva turistička agencija povodom 65. obljetnice djelovanja i dugogodišnjeg doprinosa razvoju turističke ponude grada Rijeke
Riječka nadbiskupija povodom 100. obljetnice djelovanja i doprinosa razvoju vjerskog turizma grada Rijeke
Radio Rijeka povodom 80. obljetnice djelovanja i dugogodišnjeg promicanja kulturnog identiteta grada Rijeke
Restaurant Croatica knjiga 100 vodećih restorana povodom 30. obljetnice i doprinosa promociji gastronomske ponude Rijeke