Općina Jelenje

Podhum dobiva novo dječje igralište, bit će plaćeno 220 tisuća kuna

Sanja Gašpert

Prostor za igru bit će za djecu od dvije do sedam godina

Prostor za igru bit će za djecu od dvije do sedam godina

Za izgradnju će se izdvojiti 220.000 kuna, od čega je PGŽ osigurao 150 tisuća, dok će ostatak pokriti Općina JelenjePODHUM – Općina Jelenje nastavlja širiti kapacitete za igru svojih najmlađih sumještana, pa je tako nedavno, kako je i najavljeno, započela izgradnja dječjeg igrališta za polaznike Dječjeg vrtića Grobnički tići u Podhumu, s ciljem otvaranja novog prostora za najmlađe, ali i podizanja razine sigurnosti jelenjskog vrtića.


Brojna igrala


Prostor za igru namijenjen je tako djeci od dvije do sedam godina, a projekt se realizira na zemljištu jelenjske lokalne samouprave, odmah do zgrade dječjeg vrtića. Stoga se prostor vrtićaraca dodatno proširio, ali i ogradio zbog sigurnosti i bezbrižnog druženja 130 djece, polaznika vrtića. Nekadašnja pusta livada uskoro će postati mjesto okupljanja, druženja i igre. Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja kaže da će se za izgradnju novog igrališta izdvojiti ukupno 220 tisuća kuna, od čega je Primorsko-goranska županija osigurala 150 tisuća kuna, dok će ostatak pokriti Općina Jelenje.
Prema projektu i najavama, novo igralište sadržavat će gotovo pedeset četvornih metara antistres podloge, kao i mnoge objekte za igru, od čega drvenu kućicu za skrivanje najmanjih, spravu za njihanje u obliku bube, ljuljačku, klackalicu za četiri osobe, cjelovito igralište koje se sastoji od dviju kućica povezanih mostom penjalicom, kao i toboganom od nehrđajućeg čelika te tunelom od poliestera. Na igralištu će biti dodana i zasebna penjalica. Tu će se nalaziti još i dvije klupice, kao i dva koša za smeće. Izvan igrališta napravit će se parkiralište za bicikle i pse. Igralište je već sada ograđeno ogradnim sustavom za sigurnost djece, a uz to, posađena su i četiri stabla. Radovi se izvode na površini od oko 900 m2, a uz dječje igralište planira se proširiti i dječji vrtić. Projekt širenja kapaciteta prijavljen je na europske i hrvatske fondove, stoga se uskoro očekuje valorizacija projekta, kao i dobivanje sredstava za financiranje, nakon čega će započeti radovi. Izgradnja se očekuje u tekućoj godini.


Slijedi Podkilavac


Općina Jelenje mnogo ulaže u kreiranje prostora za druženje i igru najmlađih sumještana, kao i obitelji s djecom. Podsjetimo, u prošloj godini u potpunosti je realizirana izgradnja dječjeg igrališta u Zoretićima. Površina za igranje malih sumještana i obitelji s djecom iznosi 128 četvornih metara, a kompletno igralište ograđeno je plastificiranom ogradom. Nekad zapušten prostor u potpunosti je dobio novi oblik. Postavljene su klupice za odmor, ljuljačka, tobogan i ostala igrala, kao i pješčana podloga koja će omogućiti sigurno i bezbrižno veselje dugi niz godina. Tom igralištu gravitiraju naselja Zoretići, Kukuljani, Trnovica, Milaši i Brnelići, a roditelji su do sada koristili najbliže dječje igralište u Ratuljama ili pak Jelenju. U ovom mandatnom razdoblju obnovljena su gotovo sva dječja igrališta. Ostalo je još u potpunosti srediti igralište u Podkilavcu. Radovi u Podkilavcu očekuju se kroz koji mjesec, napominju iz Općinske uprave.