Generacija 1973./1974.

Pod stijenama Kantride nakon 30 godina okupila se trofejna generacija juniora Rijeke

Portal Novi list

Foto Kurti

Foto Kurti

Ova generacija juniora Rijeke 1992. godine osvojila je prvo hrvatsko prvenstvo, a sezonu su pod vodstvom Drage Čohara odigrali bez ijednog porazaPod legendarnim stijenama na Kantridi okupila se generacija juniora Rijeke 1973./1974.


Našli su se na okupu nakon 30 godina, a valja reći da je ova generacija juniora 1992. godine osvojila prvo hrvatsko prvenstvo.


Tu nije kraj njihovim uspjesima, jer u finalu hrvatskog kupa pobijedili su Osijek (2:1), a u finalu Kvarnerske rivijere, također rezultatom 2:1 svladali HAŠK-Građanski, kako se tada zvao Dinamo. Na putu do finala pregazili su i Hajduk istim rezultatom.
Ovu trofejnu generaciju, koja je sezonu 91./92. odigrala bez ijednog poraza vodio je trener Drago Čohar. U mlađim kategorijama, od pionira do juniora, ove je igrače vodio Milorad Doričić.Generaciju juniora Rijeke 1973./1974. činili su:


Dragan Skakić


Biserko Zubović


Adrijan Volarić


Leandar Kelentrić


Goran Balaban


Dean Čučković


Jasmin Samardžić


Rajmond Blažić


Vojko Rožmanić


Nikica Smolić


Jasmin Hadžić


Damir Knez


Denis Skutari


Zoran Klincov


Vanja Gregorović


Ante Uković


Alen Horvat


Zoran Stevanović


Božidar Mravić


Nikica ČačićDruženju na travnjaku stadiona na Kantridi i Restoranu Kantrida uspjeli su se odazvati praktično svi. Opravdano su izostali tek Samdržić, Knez, Mravić i Skakić.