EUROPSKI PROJEKT

Počinje uređenje obalnog parka u Bakru

Sanja Gašpert

Projekt obuhvaća uređenje obalnog pojasa, šetnice i parka u centru naselja uz samo more, s naglaskom na tunolovBAKAR – U veljači ove godine Grad Bakar prijavio je projekt »Obalni park s edukativnim stazama za promociju i prezentaciju povijesne tradicije ribarstva u Bakru«, ukupne vrijednosti 1.305.060 kuna na prvi Flag natječaj za dodjelu potpore za provedbu projekata u okviru Mjere B2.1. »Edukativne staze« iz Lokalne razvojne strategije LAGUR-a Tunera.


Uprava ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede odobrila je projekt te prije nekoliko dana Gradu Bakru izdala odluku o dodjeli bespovratnih sredstava EU-a iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014. – 2020. godine putem EU fonda za pomorstvo i ribarstvo, u iznosu od maksimalno 981.110 kuna.


Projekt obuhvaća uređenje obalnog pojasa, šetnice i parka u centru naselja uz samo more, s naglaskom na tunolov. Projektom je planirano i uređenje zelenih površina, sadnja mediteranske vegetacije i postavljanje sustava za navodnjavanje, oblikovanih u nekoliko zelenih otoka kroz koje prolaze pješačke staze koje su obložene slojem dekorativnog betona s utisnutim uzorkom od Inox ploča u obliku riba – tuna.
Postavit će se i urbana oprema poput info panoa i kamenih struktura u obliku kocki za sjedenje.


– U okviru projekta izradit će se i promidžbeni letak o edukativnoj stazi, na četiri jezika i Braillovom pismu – ističu u Gradu Bakru.