Gotovo u listopadu

Počinje gradnja vodovodnog ogranka u Rešetarima, uveden novi režim prometa

Sanja GašpertKASTAV – Ugovoreni radovi na gradnji vodovodnog ogranka Rešetari započet će ovih dana, a plan je da budu gotovi do kraja listopada.


Tijekom izvođenja radova na ugradnji Ductil vodovodnih cijevi profila 150 mm u dužini od 54 metra u naselju Rešetari promet će se odvijati naizmjenično zbog zauzeća dijela kolnika, a prema privremeno postavljenoj prometnoj signalizaciji i znakovima.


Izvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo iz Rijeke, a stručni nadzor nad izvođenjem radova obavlja Rivering 06 iz Rijeke. Ugovorena vrijednost investicije iznosi 188.907 kuna (bez PDV-a), od kojeg iznosa vrijednost radova je 180.407 kuna, a vrijednost stručnog i obračunskog nadzora i koordinatora II zaštite na radu 8.500 kuna. Rok za izvođenje radova je 45 kalendarskih dana.
Od pročelnika Upravnog odjela za prostrorno uređenje, komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Kastva Dalibora Babića doznajemo kako su ovi radovi zapravo nastavak ulaganja u poboljšanje vodovodne infrastrukture.