Od sljedećeg tjedna

Počinje besplatna dodjela zelenih spremnika Kostrenjanima

Barbara Čalušić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Spremnike mogu uzeti stanari ulica Glavani, Ive Šodića, Martinšćica, Mažeri, Sveta Lucija, Šodići, Šubati i Vrh Martinšćice u novom reciklažnom dvorištu u Urinju, u razdoblju od 14. do 26. rujna radnim danom od 10 do 17 sati te subotom od 8 do 13 satiSljedeći tjedan na području Općine Kostrena počinje nadogradnja sustava za prikupljanje miješanog komunalnog otpada kada će korisnicima bez naknade biti dodijeljeni individualni zeleni spremnici za prikupljanje miješanog komunalnog otpada, o čemu će dobiti obavijest uz mjesečni račun za usluge KD-a Čistoća.


Individualni zeleni spremnici za sve kategorije korisnika preuzimat će se u novom reciklažnom dvorištu u Urinju, u razdoblju od 14. do 26. rujna radnim danom od 10 do 17 sati te subotom od 8 do 13 sati. Korisnici spremnika većeg kapaciteta bit će naknadno obaviješteni o dodjeli i mjestu preuzimanja.


Spremnik se preuzima uz kupon koji stiže na kućnu adresu zajedno s mjesečnim obračunom, a u prvom tjednu spremnike mogu uzeti stanari ulica Glavani, Ive Šodića, Martinšćica, Mažeri, Sveta Lucija, Šodići, Šubati i Vrh Martinšćice, dok će tjedan nakon na redu biti svi ostali.
Individualni zeleni spremnici dodjeljuju se isključivo obračunskim mjestima s maksimalno četiri kućanstva. Višestambeni objekti s pet i više kućanstava bit će naknadno obaviješteni o dodjeli zajedničkog spremnika za pojedino obračunsko mjesto.


Individualni zeleni spremnici će se dodjeljivati prema kriteriju broja članova pojedinog kućanstva i to od 80 litara za do dva člana kućanstva, 120 litara od dva do četiri člana kućanstva i 240 litara za pet i više članova kućanstva.


Kostrenjani će ipak do daljenjega otpad odlagati kao i dosad, u Čistoćine kontejnere. U Komunalnom društvu Čistoća poručuju kako će o početku korištenja dodijeljenog zelenog spremnika korisnici biti pravovremeno obaviješteni.


Upozoravaju i kako s obzirom da se naplaćuje odvoz miješanog komunalnog otpada, svi mogu utjecati na količinu predanog otpada izdvajanjem vrijednih vrsta otpada (papir i karton, staklo te metalna, plastična i višeslojna ambalaža) u plavi, narančasti i žuti spremnik za odvojeno prikupljanje otpada koji se nalaze na javnim površinama.