Kratka pauza

Počeli prvi jesenski praznici, predah od školskih klupa do 4. studenog

Ingrid Šestan Kučić

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Nakon ovog kratkog predaha učenici na prve praznike mogu računati tek 23. prosinca, kada će se okončati prvo polugodište te će započeti zimski odmor učenikaPrvi put ove školske godine školarci svih uzrasta imaju jesenske praznike pa je tako jučer bio posljednji dan nastave uoči četverodnevnog predaha jer se učenici u školske klupe vraćaju već 4. studenog.


Prošle su godine županije, odnosno osnivači škola mogli birati između četiri modela školskih praznika pa je tako u pojedinim županijama bilo jesenskih praznika, dok u većini nije.


Osnivači škola u Primorsko-goranskoj županiji lani nisu odabrali opciju jesenjih praznika, ali takva mogućnost nije postojala za ovu školsku godinu jer je kalendar unificiran za sve škole u Hrvatskoj.
Nakon ovog kratkog predaha učenici na prve praznike mogu računati tek 23. prosinca, kada će se okončati prvo polugodište te će započeti zimski odmor učenika. Taj će odmor trajati do 11. siječnja, a tim datumom započinje drugo pologodište.


Međutim i kod zimskog odmora učenika ove je godine došlo do promjena jer se zimski praznici organiziraju u dva dijela, a taj drugi dio održat će se od 23. do 26. veljače, s tim da nastava počinje 1. ožujka.


Proljetni pak odmor za učenike počinje 2. travnja i završava 9. travnja, s tim da nastava počinje 12. travnja, a kraj školske godine predviđen je za 18. lipnja, osim za maturante kojima nastava završava 25. svibnja.