Modernizacija i osvježenje

Počela temeljita obnova Tower centra Rijeka, Plodine uređuju poslovni toranj, pogledajte fotografije

Bruna Matičić

Vizualizacija poslovnog tornja Plodina nakon obnove / Foto PLODINE

Vizualizacija poslovnog tornja Plodina nakon obnove / Foto PLODINE

Objekt će dobiti novo stakleno pročelje, novi službeni ulaz i prilaz, a unutarnji će se prostor preurediti kao uredski prostor za djelatnike i upravu PlodinaRIJEKA – Objekt koji svojom vizurom i veličinom dominira istočnim dijelom našega grada, točnije Pećina, ove godine očekuju brojni radovi nakon kojih će zablistati u novom sjaju.


Nakon što je prošloga tjedna najavljeno preuređenje i osvježenje unutrašnjosti Tower Centra Rijeka, iz Uprave Plodina, sada već dvogodišnjeg vlasnika poslovnog tornja izgrađenog u sklopu centra, saznali smo da u 2022. godini i toranj očekuje sveobuhvatna rekonstrukcija.


Foto galerija: Počela obnova Tower Centra Rijeka, Plodine uređuju poslovni toranj Foto: Mateo Levak


Novo ruho


Naime, početkom prošloga tjedna Tower Centar Rijeka započeo je s novom fazom renoviranja kojom će unutrašnjost ovog regionalnog trgovačkog centra dobiti novo lice, a ono što je važno naglasiti jest da će za vrijeme trajanja radova sve trgovine biti otvorene.
 Poslovni toranj Tower Centra danas– Preuređenje, osvježenje i modernizacija Centra po fazama je započela još 2018. godine, a u fokusu će biti i u idućim godinama, istaknuli su iz Tower Centra Rijeka.


Značajne investicije do sada su bile usmjerene na obnovu sanitarnih čvorova, garaža i novog službenog ulaza, a izvedena je i modernizacija dijela rasvjete trgovačkog centra.


Međutim u novoj etapi renoviranja koja će trajati do kraja svibnja, nakon punih petnaest godina od otvorenja u Centru će se zamijeniti podna i zidna keramika na hodnicima što će unutrašnjosti dati novo ruho i potpuno novi sjaj.


Navedeno preuređenje predstavlja značajan, velik i izazovan zahvat u kojem će biti zamijenjeno preko 10.000 četvornih metara pločica.


Rijeka na dlanu s najviše pozicije Pećina / Foto Mateo LEVAK


– Projekt popločenja centra izradio je renomirani riječki ZDL arhitektonski studio s osnovnom idejom da odabirom keramike centar počne disati novom energijom, kazali su iz Tower Centra.


Ističu da će se posebna pažnja dati centralnom dijelu koji se na svim etažama tretira kao javni gradski trg i mjesto susreta svih posjetitelja, dok će se novom zidnom keramikom kod dizala paziti da se posebno naglase ovi komunikacijski punktovi.


 Radovi su počeli na krovu / Foto Mateo LEVAK


– Veći dio radova odvijat će se u neradno vrijeme Centra, no dio tih radova odvijat će se u radno vrijeme, kako bi čim prije Tower Center Rijeka dobio novo ruho. Radovi će biti organizirani tako da će sve trgovine cijelo vrijeme trajanja radova biti otvorene, što je najvažnije za sve kupce, kažu u Tower Centru.


Navode da će se u zadnjoj fazi renovacije, kroz sljedeće dvije do tri godine, pristupiti i zamjeni rasvjetnih tijela na stropovima i stvaranju zelenih oaza za odmor na hodnicima, ispred samih trgovina.


– Modernizacija i podizanje kvalitete usluge te stvaranje ugodnog i bezbrižnog ozračja prioriteti su Tower Centra Rijeka.


Nadamo se da će naši kupci prepoznati novitete te da će »ušminkan i dotjeran centar« ostaviti još bolji dojam. Vjerujemo da će se posjetitelji rado vraćati u takav centar, jer tko ne voli boraviti u oku ugodnom i lijepom prostoru, zaključili su iz Tower Centra Rijeka.


U samom trgovačkom centru u tijeku je zamjena pločica / Foto Mateo LEVAK


Najveća novost


No, možda najveća novost jest rekonstrukcija poslovnog tornja koji je više od desetljeća tražio svog vlasnika i namjenu te će po završetku radova, nakon punih petnaest godina oživjeti i dobiti funkciju.


Podsjetimo, poslovni je toranj prije dvije godine pronašao svojeg vlasnika, a kupila ga je riječka tvrtka Plodine s namjerom da na ovu lokaciju preseli svoje kompletno uredsko poslovanje i upravu.


– Zadovoljstvo nam je izvijestiti da su radovi na rekonstrukciji započeli početkom siječnja, a očekujemo da će zgrada biti spremna za useljenje na ljeto 2023. godine, kazala nam je članice Uprave Plodina Mirjana Palada.


Navela je da će radovi trajati oko godinu i pol dana, ali nova vizura ovoga objekta bit će vidljiva već krajem ove godine, kada bi trebali biti završeni radovi na zamjeni fasade.


Tako će rekonstrukcija, koja je nedavno započela obnovom krova, ovom objektu podariti novo stakleno pročelje, novi službeni ulaz te odgovarajući prilaz, dok će se unutarnji prostor preurediti kao uredski prostor za djelatnike i upravu Plodina.


Sveobuhvatna rekonstrukcija nebodera je nužna / Foto Mateo LEVAK


Zgrada s 15 etaža i ukupne površine oko 10.000 četvornih metara u cijelosti će imati poslovnu namjenu i u njoj će biti smješteno sjedište, to jest uprava i zajedničke službe Plodina d.d., kao i prateći prostori namijenjeni zaposlenicima koji su sada smješteni u Ružićevoj ulici, a koji će po preseljenju uživati u impresivnom pogledu na Riječki zaljev.


– U nove prostore Plodine d.d. će preseliti zbog intenzivnog širenja maloprodajnog lanca i posljedičnog rasta broja zaposlenika u zajedničkim službama, pa postojeći uredi u dogledno vrijeme više neće biti dostatni.


Sukladno tomu bilo je potrebno osigurati adekvatan prostor za veći broj zaposlenika, što smo i učinili kupnjom poslovne zgrade čiju namjenu sada privodimo svrsi, zaključila je Mirjana Palada, dodajući kako će nakon preseljenja Plodine d.d. dati na prodaju prostore koje sada koristi u Ružićevoj ulici, a radi se o ukupno 3.000 »kvadrata« poslovnih prostora.


U Toweru se može gotovo nesmetano kupovati / Foto Mateo LEVAK


Vizualizacija poslovnog tornja Plodina nakon obnove / Foto PLODINE

Vizualizacija poslovnog tornja Plodina nakon obnove / Foto PLODINE