Razrovano groblje

Počela sanacija groblja u Križišću nakon upada divljih svinja. Gradit će se i novi granični zidovi

Sanja Gašpert

Sanirat će se, popraviti, a tamo gdje je nužno i izgraditi novi granični zidovi kako bi onemogućili ulaz divljih svinja u prostor groblja, ali i kako bi groblje, u konačnici, izgledalo pristojno i uredno, kaže ČandrlićKRALJEVICA – Nakon što su divlje svinje proteklog vikenda došle i do mjesnog groblja u Križišću te uneredile grobna mjesta, Grad Kraljevica pojačao je aktivnosti čišćenja, krčenja i sanacije prostora oko groblja koje su neželjeni gosti devastirali. Na terenu su komunalna poduzeća i DVD Kraljevica.


– Sanirat će se, popraviti, a tamo gdje je nužno i izgraditi novi granični zidovi kako bi onemogućili ulaz divljih svinja u prostor groblja, ali i kako bi groblje, u konačnici, izgledalo pristojno i uredno. Također, očistit ćemo i manje naslage smeća koje su neodgovorni pojedinci odlagali oko groblja.


U proteklim smo danima s komunalnim društvima sanirali sva groblja koja su oštećena, točnije obavili smo najnužnije sanacije, kaže gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić.
Podsjeća da problem u ovakvim situacijama, kada se učestalo pojavljuju divlje svinje u blizini naselja, često stvaraju sami građani koji ostavljaju hranu i smeće koje privlači divlje svinje i one se u takvim prostorima osjećaju ugodno.


– Problem divljih svinja nije samo problem Kraljevice i okolnih naselja, to je problem koji imaju i druge općine i gradovi, a raširen je od Poreča do Dubrovnika. Grad Kraljevica u tom je smislu napravio sve što je mogao u zakonskim okvirima. Imali smo bezbroj sastanaka s mjerodavnim službama i ministarstvima i izgleda da se vrtimo u krug.


Apeliram na lovačka društva da pojačaju svoje aktivnosti oko odstrela, jer sada više nemaju ograničenja, ističe gradonačelnik Čandrlić.