46. izdanje

Počela Domijada zapadne Hrvatske: Učenici se natjecali u scenskom izrazu, recitacijama, glazbi, plesu, folkloru….

Bruna Matičić

Na Domijadi će nastupiti više od 680 učenika / Snimio Marko GRACIN

Na Domijadi će nastupiti više od 680 učenika / Snimio Marko GRACIN

Idućeg tjedna, u utorak 28. ožujka, u Sportskom centru Zamet i 3. maj prezentirat će svoje sportske vještine te odmjeriti snage u streljaštvu, malom nogometu i nogometu, badmintonu, stolnom tenisu, šahu, košarci i odbojciRIJEKA  Hrvatski kulturni dom na Sušaku danas je ugostio 46. izdanje regionalne Domijade zapadne Hrvatske u sklopu koje su učenici učeničkih domova iz četiriju županija predstavili rezultate svoga odgojno-obrazovnoga rada u području slobodnih aktivnosti.


Domaćin ovogodišnje regionalne Domijade je Dom učenika Sušak, a cijeli događaj koji se odvija pod pokroviteljskom PGŽ-a ove će godine u svom kulturnom i sportskom dijelu okupiti gotovo 680 učenika i njihovih voditelja-mentora iz 15 učeničkih domova naše Primorsko-goranske županije te Istarske, Ličko-senjske i Karlovačke županije.


Snimio Marko GRACIN


– Ovakvim smotrama koje imaju natjecateljski karakter svrha je da učenici, koji su smješteni u učeničkim domovima pokažu, da osim svojih školskih obaveza i redovne nastave, u svoje slobodno vrijeme itekako imaju potrebu za određenim stvaralačkim iskazom koje na ovom natjecanju pretvaraju u rezultate, rekao je Ante Papić ravnatelj Doma učenika Sušak i predsjednik organizacijskog odbora Domijade. U svom obraćanju okupljenim učenicima, voditeljima i odgojiteljima kazao je kako 46. izdanje po redu govori o tradiciji ovoga natjecanja koji je učenicima, ali i svima koji rade s njima izuzetno dragocjeno.


Snimio Marko GRACIN
– Jedinstveni je to način da se okupimo, povežemo, upoznamo i pokažemo koliko život u domu može biti raznovrstan, zanimljiv i poticajan, dodao je Papić, a uz njega prisutne je putem video poziva pozdravila i Edita Stilin, pročelnica upravnog odjela za odgoj i obrazovanje zaželjevši im sreću u natjecanjima. U HKD-u na Sušaku učenici su se tijekom današnjeg dana natjecali u scenskom izrazu, recitacijama, glazbi i plesu, folkloru te multimedijalnom području, a idućeg tjedna, u utorak 28. ožujka u Sportskom centru Zamet i 3. maj prezentirat će svoje sportske vještine te odmjeriti snage u streljaštvu, malom nogometu i nogometu, badmintonu, stolnom tenisu, šahu, košarci i odbojci.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN