Nezadovoljstvo stanjem u riječkom KBC-u

Pobuna roditelja čija se djeca liječe na riječkoj onkologiji: Zabrinuti su za svoju djecu

P. N.

Screenshot / RTL

Screenshot / RTL

Kada vam se dogodi da u jednom trenutku nestane većina, skoro polovica osoblja i jedan dan dođete i nađete zamjensko osoblje i prestrašite se tko će vam prvo davat djetetu kemoterapiju", rekla je prestrašena majka 


 


U Rijeci je u tijeku pobuna roditelja čija se djeca liječe na onkologiji, javlja RTL Danas. Problem je manjak medicinskih sestara pa su u strahu hoće li njihovi mali pacijenti dobiti terapiju na vrijeme. Okupili su se pred bolnicom i ispričali za RTL  sve što ih muči.


Lejla Čurić iz Opatije majka je osmogodišnje curice koja se skoro dvije godine liječi na onkologiji. U žurbi je jer kćeri počinje četverosatna kemoterapija, javlja RTL.


“Ima tumor na mozgu koji je u principu neizlječiv i ona je na produženju života, znači koliko ide. Kada vam se dogodi da u jednom trenutku nestane većina, skoro polovica osoblja i jedan dan dođete i nađete zamjensko osoblje i prestrašite se tko će vam prvo davat djetetu kemoterapiju”, rekla je prestrašena majka za RTL.


Dio zabrinutih roditelja je pred bolnicom. Podršku su im došli dati i roditelji bivših malih pacijenata koji su tu ozdravili. Svi se nadaju da će problem na koji su ukazali biti hitno riješen.