'Ja u meni'

Plesni ansambl Ri Dance otvorio 15. Ljeto na Gradini: Čudan je, krivudav, taj životni put

Mirna Šumberac

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Otvorenje je okupilo posjetitelje koji nisu skrivali zadovoljstvo sudjelujući u priči što su iskazivali čestim aplauzimaOtvoreno je petnaesto izdanje tradicionalne manifestacije Ljeto na gradini. U nju nas je uveo magični nastup plesnog ansambla Ri DANCE. Plesačice i plesači ispričali su nam priču nazvanu Ja u meni.


Spoj plesa, glazbe, teatra, svjetlosti i poezije ispunio je svježe ljetno veče na gradini. Zastani, udahni, sve što te mori u vjetar ispusti…poručeno je na ulasku u ovaj snoviti performans. Posjetitelji su hodajući gradinom sudjelovali u priči koja ih je pratila kroz šest tematskih punktova.


Foto galerija: Svečano otvoreno 15. Ljeto na Gradini: Nastup plesnog ansambla Ri DANCE oduševio okupljene Foto: Vedran Karuza


Atmosfera je, tradicionalno, bila začinjena svjetlošću tisuća svijeća. Za nastup je zaslužan umjetnički tim – Dolores Bugarin, Pavla Pinezić, Andrea Šikljan, Larisa Štefančić i Hela Žuljević.


Strah od virusa ostao po strani


Izgleda da COVID-19 nije utjecao na entuzijazam građana koji su na Gradinu ipak stigli u puno manjem broju nego proteklih godina.
S obzirom na aktualnu situaciju organizatori su zahtijevali, zbog opreznosti, da se prije ulaska posjetitelji potpišu i ostave svoj broj mobitela.
Otvorenje je i ove godine okupilo posjetitelje koji nisu skrivali zadovoljstvo sudjelujući u priči što su iskazivali čestim aplauzima.