PGŽ sufinancira program pomoći u kući s 210.000 kunaRIJEKA – Na Kolegiju župana donijeto je više odluka odluka o raspodjeli sredstava jedinicama lokalne samouprave kao pomoć u realizaciji njihovih socijalnih i infrastrukturnih programa.


 


Jedna od njih je sufinanciranje programa pomoći u kući u ukupnom iznosu od 210.000,00 kuna. U situaciji epidemije korona virusom ovakav oblik organizirane pomoći, uz dodatno aktiviranje volontera Crvenog križa izuzetno je bitan jer postoji jako puno staračkih domaćinstava, pogotovo u Gorskom kotaru, kojima treba osigurati redovnu dostavu namirnica i lijekova uz sve ostale oblike pomoći koja se kroz ovaj program pruža starim i nemoćnima u njihovim domovima.
 


Gradu Vrbovsko taj će se program sufinancirati s 50.000 kuna, Delnicama i Čabru s po 25.000 kuna, a goranskim općinama koje također imaju takav oblik organizirane pomoći po 10.000 kuna. Sredstva za ovaj program također će biti dodijeljena i Gradu Cresu u iznosu od 40.000 kuna, kao i Novom Vinodolskom u visini 20.000 kuna.


 


Ovo je pomoć za pokrivanje troška zaposlenih, a ostvaruju je one općine i gradovi koje imaju ugovoren takav oblik pomoći bilo s udrugama ili socijalnim ustanovama na svom području.


 


Donijeta je i odluka o raspodjeli ukupno 450.000 kuna za subvencioniranje pružanja usluga županijskog linijskog javnog cestovnog prijevoza putnika goranskim gradovima i općinama od čega najveći iznos Gradu Čabru u visini 144.300 kuna,  Gradu Vrbovsko 106.500,00 te Delnicama 50.000 kuna.


 


Također će ukupni iznos od 450.000 kuna biti raspoređen goranskim gradovima i općinama kao i općini Klana kao pomoć za održavanje javnih i nerazvrstanih cesta prema projektima koje su sami prijavili, priopćeno je iz PGŽ-a.


 


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.