Županijski stožer

PGŽ ima čak 143 nova slučaja, ukupan broj zaraženih gotovo tisuću. Preminule dvije osobe

P. N.

Foto Zeljko Lukunic PIXSELL

Foto Zeljko Lukunic PIXSELL

Ozdravilo je 60 osoba, pa je broj aktivnih slučajeva povećan na 979Primorsko-goranska županija u zadnja 24 sata ima čak 143 nova slučaja zaraze koronavirusom na 1.425 napravljenih testova. Udio pozitivnih tako je kao i jučer vrlo visokih desetak posto.


Iz Rijeke je 89 novooboljelih osoba, 26 ih je iz Gorskog kotara, 12 s Krka, osam s liburnijskog područja, pet s područja Crikvenice i dvoje s Cresa. U skupini radno aktivnih stanovnika je 65 novooboljelih, 61 osoba pripada mlađim dobnim skupinama, a 17 su osobe starije od 65 godina.


Ozdravilo je 60 osoba, pa je broj aktivnih slučajeva povećan na 979.
“Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je 61. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalaze 4 osobe. Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost od posljedica COVID-19 bolesti preminule dvije necijepljene osobe; jedna sa prebivalištem iz PGŽ, a druga iz Istarske županije.


Nastavlja se trend povećanja, kako broja aktivnih slučajeva tako i broja hospitaliziranih osoba, pa se udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva drži stabilno na 6.23%”, javili su iz županijskog Stožera.