Pao rekord

PGŽ danas ima najveći broj dnevnih slučajeva od početka četvrtog vala! Među zaraženima iznimno veliki broj djece

P. N.

Foto Nel Pavletić PIXSELL

Foto Nel Pavletić PIXSELL

Danas je čak 208 novih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana su, nažalost, od posljedica COVID-19 bolesti preminule još dvije necijepljene osobePrimorsko-goranska županija u zadnja 24 sata ima najveći dnevni broj novih slučajeva otpočetka četvrtog pandemijskog vala – čak ih je 208.


Testirano je 1.716 osoba, a udio pozitivnih je 12,12 posto.


Zanimljivo je da je oboljelima velik broj mladih – čak njih 80. U skupini radno sposobnih stanovnika je 110 novooboljelih, dok je među starijima od 65 osamnaest novoooboljelih. Većina zaraženih, njih 158 su iz Rijeke i gradova riječkog prstena, 16 ih je s opatijskog područja, po 12 iz Gorskog kotara i s crikveničkog područja, devetero s Krka i jedna osoba s Raba.
Ozdravilo je 60 osoba, pa je broj aktivnih slučajeva zaraze u PGŽ-u povećan na 1.193.


“Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas manji za 5 pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 59. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 5 pacijenata što je jednaki broj osoba jao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost od posljedica COVID-19 bolesti preminule još 2 necijepljene osobe.


Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i dalje stabilan. Zbog značajnijeg rasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitalizacija danas je nešto niži i iznosi 4.94%”, javljaju iz županijskog stožera.