Upozorili

PGS: Pljačkom u Ini narušeni su temelji hrvatske državnosti

Marinko Glavan

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Vlada mora pasti, poručila je Tea Mičić Badurina, predsjednica riječkog ogranka strankeNajvećom dosad otkrivenom pljačkom, onom u Ini, narušeni su sami temelji hrvatske državnosti, poručio je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić na konferenciji za novinare održanoj u Rijeci.


Vasilić je upozorio da se pljačka odigrala u trenucima kad Hrvatsku pogađa najveća inflacija koja je u srpnju bila 12,3 posto, uz energetsku krizu u kojoj Ina prodaje plin po diskontnoj cijeni privatnim tvrtkama koje na tom plinu zgrću bogatstvo.


– Ima li ovakva Vlada, pogođena korupcijom snage nešto promijeniti i učiniti da zaštiti svoje građane. Sazrijelo je vrijeme za nove parlamentarne izbore i da građani kažu odlučno ne ovakvom vođenju države, rekao je Vasilić.
– Vlada mora pasti, poručila je Tea Mičić Badurina, predsjednica riječkog ogranka stranke.


– Gospodin Škugor je rekao da nije on sam smislio ovu pljačku u Ini, nego da je to poslovna politika tvrtke.


Ona je ujedno i ogledalo državne politike, jer ova afera pokazuje nemar na svim razinama, a pljačka ovolikih razmjera nije moguća bez političke podrške i zaštite onih koji su je počinili.


Nezamislivo je da bi netko sam krenuo u to, ako se nije osjećao zaštićenim poput ličkog medvjeda, rekla je Mičić Badurina.


Politički tajnik stranke Franjo Butorac je istaknuo da druge europske države čine sve kako bi se zaštitile od energetske krize, dok istodobno Hrvatska prodaje vlastiti prirodni plin u inozemstvo i to po bagatelnoj cijeni.


– Ukratko, suočeni smo s rastakanjem državne vlasti koja je poistovjetila stranku s državom, misleći da onaj tko je u stranci može raditi što hoće, rekao je Butorac.