Lokalni izbori

PGS objavio predizbornu suradnju s Hrvatskim laburistima-strankom rada

Biljana Savić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Zajedničkim snagama za bolje uvjete života građana, poručujuPGS je u Rijeci objavio predizbornu suradnju s Hrvatskim laburistima-strankom rada.


Predsjednik Nacionalnog vijeća Hrvatskih laburista, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Rijeke i kandidat na listi PGS-a na predstojećim lokalnim izborima za Grad Rijeku Vedran Sabljak, istaknuo je da je riječ o prirodno nastaloj koaliciji koja predstavlja nastavak odlične osmogodišnje suradnje PGS-a i Laburista u riječkom Gradskom vijeću i u organizaciji događanja iz civilnog sektora.


– Cilj nam je uz pomoć ove koalicije nastaviti suradnju i zajedničkim snagama raditi na poboljšavanju uvjeta života naših sugrađana. Prvenstveno mislim na borbu za radnička prava, za umirovljenike, ali i za poboljšanje uvjeta života u Rijeci općenito.
U programu s kojim izlazimo na ove izbore postoji nekoliko točaka koje se odnose upravo na ciljeve kojima se Laburisti bave, a to su smanjenje gradskog poreza s 15 na 10 posto, čime bi se automatizmom omogućilo da radnici primaju veće plaće, zatim administrativno i financijsko olakšavanje posla poduzetnicima i poticanje poduzetničke klime što bi trebalo rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta, otvaranje doma za starije osobe i smanjenje cijene grijanja, vodoopskrbe i odvodnje te odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada, naglasio je Sabljak.


Kandidat PGS-a za riječkog gradonačelnika dr. Nikola Ivaniš istaknuo je da će se na izbornoj listi PGS-a i Hrvatskih laburista naći brojni nestranački ljudi, prije svega pripadnika raznih nacionalnih zajednica čime, kazao je, PGS želi dokazati da je luka različitosti i stranka koja promovira multikulturalnost i i kozmopolitizam ovoga grada.