Bogat program

Petu godinu zaredom stiže Kino u Kostreni. Najavljeni i neki drugi zanimljivi događaji

Sanja Gašpert

Bit će prikazana dva filma, u petak 12. kolovoza na programu je dječji crtani film »Malci 2: Kako je Gru postao Gru«, a u subotu 13. kolovoza akcijska komedija »Nepodnošljiva težina golemog talenta«KOSTRENA – Centar kulture Kostrena i u kolovozu je pripremio bogat i raznovrstan program kulturnih događanja koja započinju održavanjem prepoznatljivog Kina u Kostreni, najavljenog 12. i 13. kolovoza.


Kazališne predstave


Nakon koncerata s mora, koji su održani tijekom srpnja, u kolovozu se nastavljaju kulturni programi, pa građane i posjetitelje Kostrene tako očekuju dvije kinoprojekcije, predstave i koncerti. Kino u Kostreni ove će se godine održati petu godinu zaredom, a bit će prikazana dva filmska naslova – u petak, 12. kolovoza na programu je dječji crtani film »Malci 2: Kako je Gru postao Gru«, a dan kasnije, u subotu, 13. kolovoza akcijska komedija »Nepodnošljiva težina golemog talenta«.


Kino u Kostreni održava se na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena, a oba filma počinju u 21 sat, uz slobodan ulaz. Prvo izdanje Kina u Kostreni održano je 2018. godine u organizaciji Općine Kostrena i Motovun film festivala, a prikazan je hrvatski film »Osmi povjerenik«. Koncept besplatnog kina na otvorenom izvrsno su prihvatili mještani, kao i posjetitelji i turisti. Od trećeg izdanja nositelji organizacije Kina u Kostreni su Centar kulture Kostrena i Motovun film festival.
Kolovoški program događanja u Kostreni nastavlja se u srijedu, 17. kolovoza, kada na Trgu sv. Barbare gostuje predstava Ri Teatra »Luda i novčić«. Predstava, namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta, govori o tome da bez truda i muke nema niti nauke. Predstava počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.


Na atmosferičnoj pozornici plaže Veli jarak, u petak, 19. kolovoza nastupit će svestrani umjetnik Vedran Ružić. Kostrenjanima i gostima predstavit će svoj multimedijalni projekt »6 metara«, koji čine solo album, konceptualni film te serija instalacija i crteža. Cijeli opus radova kao temu vodilju imao je autorovu osobnu priču o rušenju obiteljskog doma zbog izgradnje autoceste. Koncert počinje u 21 sat, uz slobodan ulaz.


Vesela, životna, duhovita, ljetna komedija »Ako nećeš ti, hoće njih tri«, u izvedbi Ri Teatra na Trgu sv. Barbare gostuje u srijedu, 24. kolovoza. Radnja predstave smještena je na jadranski otok u resort koji je nekada bio stari mlin, a koji vodi Mate, pomalo lijen tipičan Dalmatinac. Zaplet nastaje kad na otok stižu sestre Marica i Katica, dvije starije gospođe koje se bave sumnjivim poslovima i zapravo su u bijegu pred zakonom. Predstava počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.


Rasplesana plaža


Već idući dan, u četvrtak 25. kolovoza na plaži Veli jarak posjetitelje će rasplesati mladi Timido bend. Svirka počinje u 21 sat, uz slobodan ulaz. Organizator navedenih programa koji se održavaju u sklopu Kostrenskog leta jest Centar kulture Kostrena. Ulaz je na sve programe slobodan. Obavijesti o promjeni održavanja programa u slučaju loših vremenskih uvjeta bit će objavljene na FB stranici Centra kulture Kostrena i portalu Naša Kostrena.