Kostrena

Pedaliranje uz pogonsko gorivo zvano – autohtonost: Održana biciklistička tura “Claustra s okusom soli”

Slavica Mrkić Modrić

Foto Fliker

Foto FlikerKOSTRENA – Jučer je tridesetak entuzijasta i zaljubljenika u prirodu i bicikliranje, predvođeno vrhunskim poznavateljima kostrenskih staza iz Promotiv Travel Outdoor i Croatian Backroads agencija uživalo u predivnim vizurama Kostrene od mora do rimske utvrde na Solinskom brijegu.


Nakon obilaska planirane rute, biciklisti su se zaustavili ispred zgrade Turističke zajednice općine Kostrena gdje su ih dočekali autohtoni kostrenski proizvodi.


U ponudi se po prvi puta našao Drenko – kostrenski liker od drena i voćni namaz (pekmez) od drena u kojem su uživali svi posjetitelji. Proizvodi su to kostrenskog OPG-a »E-KOS« koji se ovim putem po prvi puta predstavio široj publici.
Biciklisti iz Kostrene, riječkog prstena, Istre, Slovenije i Zagreba uživali su i u degustaciji kostrenskih maslina, kostrenskom siru s farme koza Sveta Barbara, domaćem medu Alena Marasa, te nezaobilaznoj slastici na svim kostrenskim manifestacijama – Kostrenskoj torti koju je pripremila slastičarnica Snjeguljica.