Po uzoru na London ili Beč

Panoramski kotač nova atrakcija u centru grada. Od sutra će se zavrtjeti “riječko oko”

Bruna Matičić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Za vožnju koja će trajati 3 do 5 minuta odrasli će trebati odvojiti 45 kuna, dok će za djecu do 12 godina cijena vožnje iznositi 35 kuna, a najmlađi do 5 godina mogu se voziti besplatnoRIJEKA – Centar Rijeke uskoro će dobiti novu atrakciju, panoramski kotač koji će se na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske premijerno zavrtjeti već ove subote i u kojem će građani Rijeke i posjetitelji moći uživati sve do kraja veljače.


Panoramski kotač, poput bečkog Riesenrada ili londonskog London Eye, stalna je turistička atrakcija brojnih europskih gradova koji znatiželjnicima pruža pogled na gradske znamenitosti, a nešto manje izdanje takvog kotača uskoro će omogućiti predivan pogled na našu Rijeku.


Na 22 metra visine


Montažu kotača visokog oko 22 metra posljednjih nekoliko dana izvodi tvrtka Fest d.o.o., a prema njihovim riječima, svi radovi i provjere trebali bi biti obavljeni do subote, kad će biti održane i prve vožnje.
– Kotač je iznimno atraktivan, potpuno je nov i u Hrvatsku je stigao krajem prošle godine iz najpoznatije svjetske tvornice u Italiji. Rijeka nam je uvijek bila zanimljiva i u ovom periodu poznata je po svojoj živosti i karnevalskoj atmosferi, neovisno o odgodi Međunarodne karnevalske povorke. Vjerujemo da će panoramski kotač svojom atraktivnošću privući posjetitelje i oplemeniti inače prekrasnu vizuru grada Rijeke i njegove prirodne ljepote. Centar grada učinio nam se odličnim odabirom za postavljanje panoramskog kotača i tu ćemo ostati sve do kraja veljače te se nadamo da će građani Rijeke i posjetitelji biti zadovoljni, kazala nam je Anita Tuček iz tvrtke Fest d.o.o.


Kako je već navedeno, Panoramski kotač moći će se zavrtjeti do visine od 22 metra, pogodan je za sve dobne skupine, a iz centra grada zasigurno će pružiti nesvakidašnji pogled na Rijeku i Riječki zaljev.


Svakodnevna vrtnja


Sastoji se od četrnaest zatvorenih kabina od kojih svaka može primiti četiri ili pet osoba, ovisno ako je dijete u pitanju, te nema sumnje da će u danima koji slijede biti iznimno posjećena i atraktivna riječka destinacija.


Iz tvrtke Fest saznajemo da će panoramski kotač raditi svakoga dana, i to radnim danom od 15 do 21 sat, a vikendom od 10 do 21 sat. Za vožnju koja će trajati 3 do 5 minuta odrasli će trebati odvojiti 45 kuna, dok će za djecu do 12 godina cijena vožnje iznositi 35 kuna, a najmlađi do 5 godina mogu se voziti besplatno. Pripremili i obiteljske pakete te će cijena vožnje za četiri osobe iznositi 140 kuna.