Spektakl na moru

28. Kraljevačka regata krstaša: Oživljena bogata pomorska tradicija

Katarina Bošnjak

Snimio Mateo LEVAK

Snimio Mateo LEVAK

Regata se bodovala za Kup Kvarnera 2022. po KYS razvrstavanju te za Kup Hrvatskog primorja po sistemu OPEN, a ove godine je sudjelovalo 36 jedrilica od kojih četiri nisu startale te se zbog toga ne računaju 


 


 
KRALJEVICA – Danas je u organizaciji Jedriličarskog kluba “Oštro” iz Kraljevice održana 28. po redu Kraljevačka regata krstaša, sportski događaj od društvenog značaja kojim se oživljava bogata pomorska tradicija ovoga kraja. Regata se bodovala za Kup Kvarnera 2022. po KYS razvrstavanju te za Kup Hrvatskog primorja po sistemu OPEN, a ove godine je sudjelovalo 36 jedrilica od kojih četiri nisu startale te se zbog toga ne računaju.


S početkom u 12 sati jedrilo se rutom Fortica – Bakarac – svjetionik Vošćica – luka Kraljevica, a u 18 sati su u hotelu Kraljevica objavljeni rezultati jedrenja te se održala večera i druženje za sudionike. Najbrža jedrilica do cilja je stigla za 1 sat, 27 minuta i 50 sekundi, a riječ je o jedrilici “Follow us – Vulkan” iz Jedriličarskog kluba Opatija s kormilarom Ivicom Šćurićem.


Sutra se u Kraljevici održava još jedna regata, a radi se o Seniorskoj regati krstaša u kojoj može sudjelovati bilo koja posada s barem jednim članom koji je umirovljenik. Na ovoj regati jedrit će se nešto jednostavnijom i kraćom rutom oko otoka Sv. Marko.