Održavanje

Ove godine ulaže se skoro 2 milijuna u riječke vrtiće i škole, evo u koje

Ingrid Šestan Kučić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Ove će se godine u škole uložiti 1,2 milijuna kuna, a u predškolske objekte još 640 tisuća kuna. Primjerice, bit će sanirana i vanjska dječja igrališta u PPO-ima Srdoči, Galeb, Mirta i DelfinRIJEKA – Nakon što se u prvom kvaratlu ove godine okončaju radovi na energetskoj obnovi osnovnih škola Eugena Kumičića, Pehlin i Gornja Vežica te na Vrtićima Belveder i Vidrice ulaganje u riječke osnovnoškolske i predškolske objekte nastavit će se tijekom ljetnih mjeseci.


Naime, radovi tekućeg i investicijskog održavanja na osnovnim školama i dječjim vrtićima dio su Plana održavanja tekućeg i investicijskog održavanja javne, poslovne i stambene namjene te objekata nužnog smještaja za 2020. godinu, a prema tom planu ove će se godine u osnovnoškolske objekte uložiti 1,2 milijuna kuna te u predškolske dodatnih 640 tisuća kuna.


Dugačak popis


Na tom popisu planiranih radova je OŠ Centar gdje će se obaviti radovi na demontaži i postavljanju novog stropa te će se oličiti dvije učionice. U OŠ Frana Frankovića izvest će se nove instalacije dovoda i odvoda vode, postaviti nova zidna i podna keramika, nova sanitarna oprema, zamijenit će se radijatori, rasvjetna tijela i električne instalacije, a bit će obavljeni i radovi ličenja, dok će se sanacija sanitarnog čvora u prizemlju, na 2. katu i u svlačionicama školske sportske dvorane također izvoditi i u OŠ Kozala, a u OŠ – SE San Nicolo obavit će se radovi sanacije kotlovnice i zamjene postojećih dotrajalih kotlova novim kotlovima.
U OŠ Pehlin uredit će se okućnica školske zgrade, odnosno radovima će se obuhvatiti uređenje okoliša, sanacija platoa ispred ulaza u školsku zgradu, dok će u OŠ Srdoči biti izgrađen kolni prilaz, a u OŠ Trsat sanirat će se stubište školskog prilaza.


OŠ Škurinje čeka izvedba novih instalacija dovoda i odvoda vode, postava nove zidne i podne keramike, ličenje, postavljanje nove sanitarne opreme, obrada postojećih vrata, a u OŠ Turnić adaptirat će se u potpunosti stan domara.


Na popisu vrtića u kojima će se tijekom ljetnih mjeseci izvoditi radovi su Podcentar Potok u kojem je zbog dotrajalosti i nezadovoljavanja pedagoških uvjeta potrebno izvesti kompletnu sanaciju sanitarnih čvorova.


Sanacije


Riječ je o radovima kojim će se obuhvatiti sanacija instalacija dovoda i odvoda vode, postava nove zidne i podne keramike, ličenje, postava nove sanitarne opreme, sanacija vrata i postavljanje pregrada. U Podcentru Belveder sanirat će se dimnjak, a na objektima četiri vrtića, odnosno na PPO Podmurvice, PPO Rastočine, PPO Delfin i PPO Bulevard obavljat će se radovi sanacija elektroinstalacija, dok će se u PPO Belvede i PPO Maestral obaviti sanacija kuhinja prema nalozima sanitarnih inspekcija.


Tijekom ove godine također će biti sanirana vanjska dječja igrališta u PPO Srdoči, PPO Galeb, PPO Mirta i PPO Delfin. Antitraumatske podloge bit će postavljene u PPO Krijesnica i PPO Drenova, a u PPO Mavrica i PPO Srdoči bit će obavljeni radovi na sanaciji drvenih elemenata u okolišu.