Novi program

Otvorene prijave za upis riječkog studija Farmacije, ovo su svi uvjeti

Ingrid Šestan Kučić

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Riječ je o zajedničkom studiju Medicinskog fakulteta i Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Trajat će 5 godina, a upisna kvota za državljane EU-a je 30 studenataSveučilište u Rijeci otvorilo je prijave za studijski program integriranog sveučilišnog studija Farmacija. Riječ je o zajedničkom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci u trajanju od 5 godina, a ukupna upisna kvota za državljane EU-a iznosi 30 studenata.


Informacije o mogućnostima prijava dostupne su na portalu Postani student.


Senat Sveučilišta u Rijeci na posljednjoj je sjednici usvojio i uvjete upisa na novi studij za koji se čekala potvrdnica Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, a potom i dopusnica Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Za upis na studij bit će potrebni položeni ispiti obaveznog dijela državne mature i to A razina za sva tri predmeta, položen ispit državne mature iz kemije te potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za studij, dok će strani državljani morati imati položen ispit iz hrvatskog jezika na B2 razini.


Studij je pokrenut zahvaljujući dobroj međuinstitucijskoj suradnji koja je ostvarena između Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, JGL-a, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatskog farmaceutskog društva institucija.