Natječaj

Otoci i brodovi: Izaberite fotografije za kalendar Novog lista i Jadrolinije

Bruna Matičić

Bruno Lončarić, Zvonimir Matić, Renata Lesica i Marko Gracin / Foto: M. GRACIN

Bruno Lončarić, Zvonimir Matić, Renata Lesica i Marko Gracin / Foto: M. GRACIN

Na natječaj »Otoci i brodovi« stiglo više od 700 fotografija s motivima mora i obaleRIJEKA – Na natječaj za fotografiju pod nazivom »Otoci i brodovi«, što su ga Novi list i Jadrolinija pripremili povodom posebnog kalendara Novog lista pristiglo je više od 700 fotografija s motivima mora i obale te jadranskih otoka, kao i brodova i putnika, zatim fotografije s motivima Jadrolinijinih brodova, zabilježeni trenutci ispraćaja, pristajanja i isplovljavanja brodova, ali i one čiji sadržaj prenosi prirodne ljepote i razne druge detalje našeg predivnog Jadrana, kao što su pogledi na prekrasne otoke i obalu koji obilježe gotovo svako putovanje brodom.


Natječaj za fotografiju »Otoci i brodovi« otvoren je u lipnju ove godine te je rok za slanje fotografija, na zahtjev čitatelja, produžen do 20. rujna.


Pristigle fotografije profesionalnih i amaterskih fotografa pregledala je i ocijenila stručna komisija djelatnika Jadrolinije i Novog lista, i to: Zvonimir Matić, rukovoditelj Službe komercijalnog poslovanja Jadrolinije, Renata Lesica, voditeljica komunikacija i marketinga Jadrolinije, Marko Gracin, šef Foto službe Novog lista i Bruno Lončarić, voditelj posebnih projekata Novog lista. Kako bi izbor bio pravedan, djelatnici IT službe Novog lista, Janko Rodin i Vilim Car, za komisiju su pripremili sve pristigle fotografije na natječaj i uklonili oznake autorstva i adrese s kojih su fotografije dostavljene.
Ukupno dvadeset i četiri fotografije odabrane od stručne komisije, od danas će se predstavljati u tiskanom izdanju i na mrežnim stranicama Novog lista. Dnevno će se objavljivati po šest fotografija te će čitateljima biti omogućeno odabrati dvanaest fotografija po svom izboru, a to će moći učiniti zemaljskom poštom, odnosno slanjem ispunjenog kupona priloženog na stranici na adresu Novi list, marketing, Zvonimirova 20a ili elektroničkom poštom na adresu [email protected].


Izabranih dvanaest fotografija uz jednu za naslovnicu, od predloženih dvadeset i četiri, koje dobiju najveći broj glasova čitatelja bit će nagrađene s 1.000 kuna i krasit će specijalni i prigodni kalendar Novog lista za 2021. godinu, koji će čitatelji tradicionalno dobiti na dar uz kupljeni Novi list 5. prosinca ove godine, ususret blagdanu sv. Nikole.