Kolegij župana

Osigurano financiranje pomoćnika u nastavi za 87 učenika u PGŽ

Barbara Čalušić

Foto Zadarski list

Foto Zadarski list

Primorsko-goranska županija i ove godine nastavlja s aktivnostima financiranja pomoćnika u nastavi za koje je izdvojeno 14.677.783 milijuna kuna za razdoblje od četiri godinePrimorsko-goranska županija sufinancirat će Ured za mlade u 2020. godini s 359 tisuća kuna u pet jedinica lokalne samouprave, izvijestio je na susretu s novinarima dožupan Petar Mamula dodajući kako su na posljednjem kolegiju župana donesene odluke o raspoređivanju sredstava za djecu i mlade.


– Za opremanje prostora društvenog doma za mlade u Mrkoplju izdvojit će se 50 tisuća kuna, za adaptaciju prostora društvenog doma za mlade u Delnicama 90 tisuća kuna, za adaptaciju i opremanje prostora informativno-edukacijskog punkta za djecu i mlade u općini Viškovo 89 tisuća kuna, za opremanje prostora društvenog doma za mlade u Klani 50 tisuća kuna te za adaptaciju prostora društvenog doma za mlade u Brod Moravicama 80 tisuća kuna, rekao je Mamula.


Primorsko-goranska županija i ove godine nastavlja s aktivnostima financiranja pomoćnika u nastavi za koje je izdvojeno 14.677.783 milijuna kuna za razdoblje od četiri godine, a dodijeljena su joj i bespovratna sredstva u iznosu 10 milijuna kuna kroz četiri godine, dok će Županija iz svog proračuna izdvojiti 4.6
– Županija će na četverogodišnjoj razini za financiranje pomoćnika u nastavi izvojiti više od 14 milijuna kuna, a financiraju se pomoćnici za 87 učenika s poteškoćama u razvoju, rekao je Mamula. Samo u prvom polugodištu ove školske godine u županijskom je proračunu za pomoćnike u nastavi rezervirano 1,1 milijun kuna.


Savezu Društava Naša djeca dodijeljeno 5.000 kuna za organizaciju panela Stanja i mogućnosti djece u Gorskom kotaru, a Društvo Naša djeca iz Ravne Gore za obilježavanje Međunarodnog dječjeg tjedna dobilo je jednak iznos, dok je Društvo Naša djeca iz Skrada dobilo 2.500 kuna za organizaciju kreativne radionice za djecu.