BARBARA BREZAC BENIGAR

Organizatorica riječkog “Hoda za život” objasnila svoju sramotnu izjavu: “I ja sam bila žrtva pokušaja silovanja”

P. N.

Barbara Brezac Benigar / Snimio Sergej DRECHSLER

Barbara Brezac Benigar / Snimio Sergej DRECHSLER

Dobila sam puno ružnih poruka u kojima se kaže kako sam ja osoba koja ne može razumjeti silovane žene. E pa vrijeme je za istinuRIJEKA – Barbara Brezac Benigar, organizatorica riječkog Hoda za život, koja je izazvala val kritika i pravu konsternaciju zbog svoje izjave da su “silovane žene koje žele pobaciti ubojice” pokušala se ispričati i pojasniti svoju izjavu.


Sada je snimila video u kojem se obratila javnosti, ponudila ispriku i navela kako je i sama bila žrtva silovanja.


– Moja isprika svima koje je moja izjava uzmemirila, moja namjera nije bila takva.
Dobila sam puno ružnih poruka u kojima se kaže kako sam ja osoba koja ne može razumjeti silovane žene. E pa vrijeme je za istinu.


Ja sam žrtva pokušaja silovanja i to nekoliko puta, jako dobro znam što je trauma i što je cjeloživotna trauma.


Stoga ja jesam osoba koja to može razumjeti, duboko suosjećam s tim ženama, kazala je Barbara Brezac Benigar, čije daljnju izjavu prenosimo u videu.


Inače, o toj vjeroučiteljici i defektologinji piše se godinama, otkako se našla pod optužnicom da je kao predstojnica riječke podružnice Centra za autizam zadržala novac koji nije smjela.


Novi list je primjerice pisao kako je Brezac Benigar sredinom 2015., nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju devet mjeseci i uvjetno na godinu dana, jer je si je, prema optužnici, zadržala naknadu za mjesečne putne troškove roditelja jednog od štićenika Centra.