Inicijativa Grada Rijeke i proizvođača

OPG-ovi donirali 650 kilograma mandarina djeci i potrebitima

Bruna Matičić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Grad Rijeka i ove je godine nastavio tradiciju te je tijekom studenoga i prosinca proizvođačima s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava omogućio prodaju mandarina vlastite proizvodnje na riječkom Jadranskom trgu. Proizvođači su uzvratili donacijomRIJEKA – Zajedničkom inicijativom uzgajivača mandarina i Grada Rijeke djeci i potrebitima donirano je preko pola tone mandarina. Naime, Grad Rijeka i ove je godine nastavio tradiciju te je tijekom studenoga i prosinca proizvođačima s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava omogućio prodaju mandarina vlastite proizvodnje na riječkom Jadranskom trgu.


U znak zahvalnosti, proizvođači su riječkim udrugama te socijalnim, zdravstvenim i odgojnim ustanovama donirali 650 kilograma mandarina.


Klinici za pedijatriju Kantrida, Domu za nezbrinutu djecu »Ivana Brlić Mažuranić«, dječjim vrtićima Rijeka, More i Sušak, kao i Udruzi za sindrom Down Rijeka, Psihijatrijskoj bolnici Lopača i Socijalnoj samoposluzi Rijeka mandarine su nesebično donirali OPG-ovi s područja južne Dalmacije, i to: OPG Alen Juračić iz Opuzena, Dragan Dragobratović iz Opuzena, Nediljko Ostojić iz Ploča te Đuro Knežić iz Metkovića.

Donacije riječkim socijalnim, zdravstvenim i odgojnim ustanovama odvijaju se treću godinu zaredom i dokaz su solidarnosti, zajedništva i društvene osjetljivosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, i Grad Rijeka zahvaljuje im na ovoj lijepoj gesti, priopćili su iz Ureda Grada Rijeke.